anti aging kosttilskudd

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-05-18
Antioksidanter er kroppens naturlige forsvar mot frie radikaler som forårsaker oksidativt stress, noe som antas å være en årsak til aldring. Frie radikaler er ustabile, oksideres molekyler som stjeler elektroner fra andre molekyler, forårsaker en kjedereaksjon av skader på cellene i kroppen. De er antatt å være en underliggende årsak til rynker, kreft og hjertesykdommer. Hver dag er vi utsatt for milliarder av frie radikaler som genereres av luftforurensning, tobakksrøyk, stekt og fet mat, giftige kjemikalier, og ultrafiolette stråler. Supplere med antioksidanter kan være en måte å styrke kroppens forsvar mot frie radikaler angrep og å reparere skaden som allerede har funnet sted

Antioksidanter

Den menneskelige kroppen naturlig produserer flere antioksidant enzymer, inkludert superoxide dismutase, glutationperoksidase, og catalase. Tilskudd av disse enzymene er også tilgjengelig for oral administrasjon. I tillegg, mange vitaminer, mineraler, og noen aminosyrer også fungere som antioksidanter, inkludert vitamin C, vitamin E, betakaroten, lutein, lykopen, vitamin B-2, og cystein. Flere urter kan også ha en antioksidant effekt, for eksempel druekjerneekstrakt, ginkgo, og grønn te. Antioxidant krydder inkluderer oregano, salvie, rosmarin, selleri, og nellik.

Koenzym Q-10

Koenzym Q-10 (CoQ10) er et vitamin-lignende næringsstoffer tilstede i hver eneste celle i kroppen. CoQ10 stimulerer immunforsvaret aktivitet og leverer biokjemiske gnisten for ATP, den grunnleggende energien som kreves for livet. CoQ10 er involvert i å kontrollere strømmen av oksygen i cellene, noe som gjør det til et spesielt viktig næringsstoff for det kardiovaskulære systemet og hjernen. Kroppens produksjon av Q10 minsker med alderen, og på et tidspunkt kan slutte helt. En 25 prosent fall i CoQ10 kan føre til sykdom. Foruten alder, andre faktorer er kjent for å redusere CoQ10 nivåer, bl. a. kolesterol legemidler (som kan redusere nivåene med så mye som 40 prosent), kreft og underernæring. Ifølge Peter H. Langsjøen, MD, FACC, den antioksidantegenskaper av Q10 har klare implikasjoner i bremse aldring og aldersrelatert degenerative sykdommer (se referanse 1).

DHEA

The adrenal hormonet DHEA er mest vanlige hormon i kroppen. Hos kvinner, DHEA øker østrogen, progesteron, østron og østradiol til ungdommelig nivåer. Hos menn øker testosteron og androstenedione nivåer. Det kan også forbedre hukommelse, søvn, og humør, mindre stress, og har angivelig redusert håravfall og restaurert naturlige hårfarge i noen tilfeller. DHEA er generelt trygt og har ingen kjente negative bivirkninger. Det er viktig å merke seg, at kroppen skal produsere tilstrekkelige mengder DHEA frem til fylte tretti. Av denne grunn er DHEA tilskudd ikke anbefalt for de under tretti år.

Melatonin

Melatonin, et hormon som produseres av pinealkjertelen i hjernen, er kjent for å være en av de beste antioksidanter for å bremse aldringsprosessen. Det påvirker søvnmønster, metabolic rate, immunitet, kalsium nivåer, og kan beskytte mot stråling-indusert kreft. Melatonin nivåer naturlig reduseres med alderen, noe som kan føre til at aldringsprosessen å akselerere. Melatonin er ikke vanedannende og ikke-giftig. Fordi melatonin er selvsagt laget for å fungere i harmoni med kroppens naturlige rytme, bør det tas innen en time etter leggetid.

Marine Planteplankton

Marine planteplankton inneholder en kraftpakke av næringsstoffer, inkludert vitaminer, mineraler, aminosyrer, enzymer , til essensielle fettsyrer, klorofyll, og antioksidanter, alt i en liten nok form trenge inn i cellene i menneskekroppen. Planteplankton er bunnen av næringskjeden, og også ansvarlig for mer enn 75 prosent av jordens oksygen. Når det tas som et næringsmiddel eller supplement, bringer det på samme måte oksygen inn i kroppen og leverer grunnleggende livgivende elementer. Oksygen er en nøkkelfaktor for å reparere skaden gjort av frie radikaler. Ved kjøp av marine planteplankton, pass på å kjøpe "ren" marine planteplankton. Prosessen med høsting og rensing av planteplankton til humant konsum er ganske dyrt, derfor, noen selskaper selger planteplankton produkter som inneholder det meste ubrukelig fyllmateriale, mens inneholder bare en svært liten mengde av planteplankton.

Advarsel

Ikke alle kosttilskudd og helseprodukter er de samme. Rådfør deg med en helse profesjonell før du bruker noen av de anti-aging kosttilskudd anbefalt her. Det er ingen garantier med noen anti-aging-metoden. Gener og livsstil valg har stor innvirkning på vår aldring mønstre, og derfor anti-aging kosttilskudd kan fungere bedre for noen enn for andre, eller ikke fungere i det hele tatt. Husk at vi aldri kan stoppe aldringsprosessen! Det begynner det øyeblikket vi blir født.


Previous:nothing Next:mat høyt i brukbar jern

Relaterte artikler


 • enkel diett og mosjon planer for tenåringer
 • Modellen hemmelige til vekttap
 • den gjennomsnittlige kostnaden for smart LiPo
 • hvordan bruke oliven for glatt hud
 • hvordan presentere sunn mat til barn
 • liste over vanlige lav carb matvarer
 • den beste vekttap patcher
 • næringsrik mat for kreftpasienter
 • protein diett menyer
 • hvordan brenne en ekstra 1000 kalorier denne helgen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com