diabetic diett mat valg

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2012-05-14
Diabetikere trenger å gjøre smarte valg av mat for å opprettholde sikker blodsukkernivået og forebygge hyperglykemi. Hyperglykemi er den vitenskapelige betegnelsen for høyt blodsukker. Ifølge American Diabetes Association, glykemisk indeks (GI) er en skala fra 0 til 100, med glukose er 100, tiltak at effekten av karbohydrat-matvarer på blodsukkernivået. Matvarer som er nærmere 100 vil øke blodsukkernivået raskere. Matvarer som er nærmere 0 vil øke blodsukkernivået saktere. Diabetikere bruke glykemisk indeks til å hjelpe dem gjøre smarte diabetiker matvalg på daglig basis

Grønnsaker

Grønnsaker er en av de beste valg av mat for diabetikere på grunn av deres lave GI rating. Ifølge GI Diet Guide, løk, rød paprika, grønne bønner, salat, chili, tomater, sopp, kål, blomkål, brokkoli og aubergine har alle GI rating på 15 eller lavere. Grønnsaker ikke bare har lav GI karakterer, men de har også et høyt fiberinnhold. Måltider som inneholder mye fiber har en tendens til å være mer mettende, noe som kan bidra til å forhindre sukker cravings. Vegetabilske salater er en anbefalt måltid valg for diabetikere.

Frukt

Noen frukt kan være gode diabetiker valg av mat, mens andre ikke er det. I motsetning til grønnsaker som har stort sett lav GI karakterer, kan frukt variere fra høy til lav. Kirsebær, plommer, grapefrukt, fersken, tørket aprikos, epler og svisker alle har lav GI på mindre enn 40. Fruktsalater som inkluderer disse matvarene er en fornuftig diabetiker måltid valg.

Frukt med en GI på mer enn 60 omfatter mango, rosiner, papaya, fiken, ananas, vannmelon og datoer. Vannmelon og datoer har spesielt høy GI rangeringer og bør unngås. Frukt med en GI på mer enn 60 bør enten unngås eller spises i ekstremt små porsjoner for å unngå hyperglykemi. Som grønnsaker, frukt har også et høyt fiberinnhold.

Meieri

Mange melkeprodukter er utmerkede diabetikere mat valg på grunn av deres lave GI karakterer. For eksempel, helmelk, skummet melk, søtet yoghurt, kunstig søtet yoghurt og vaniljesaus alle har GI karakterer under 40. Men, har is en rating på 62 og bør unngås ved diabetikere. Du vil kanskje prøve å opprette en yoghurt og frukt smoothie for en sunn diabetiker lunsj.

Nuts

Peanuts og valnøtter har en GI nivå på mindre enn 16. Nøtter kan enten legges til en grønnsak salat eller spises som snacks midt på dagen. Men nøtter er også høy i kalorier, så de bør spises med måte.

Korn

Spaghetti, perlegryn bygg, hvete tortilla, instant nudler, hvit langkornet ris og egg Fettuccini alle har GI rating på 50 eller under. Disse matvarer kan være et smart diabetiker mat valg for lunsj eller middag.


Previous:nothing Next:rødt kjøtt diett for psoriasisartritt

Relaterte artikler


 • syv dagers vekttap plan
 • hvordan gjøre et eple bake kaffe kake for en diabetiker
 • Atkins dietten og menopause
 • de beste måtene å miste vekt raskt for tenåringsjenter
 • den beste diabetes diett
 • hvordan å hoppe-start på morgenen i vekt-tap
 • høyt kolesterol alkalisk kosthold
 • høy protein diett og forstoppelse
 • vekttap avrusning program
 • Hva er de helsemessige fordelene av kosher dill pickles?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com