glutenfrie matvarer listen

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-05-22
På grunn av helseproblemer forårsaket av cøliaki og gluten intoleranse, mange mennesker må følge en streng glutenfri diett. Gluten er et stoff som finnes i hvete, bygg, rug og enkelte typer havre. Selv en liten gluten kan føre til problemer for følsomme individer, så tenk skjulte ingredienser og kryssforurensning. Tallrike hele matvarer inneholder ikke gluten, og til tross for hvete historiske plass som en bærebjelke i Vest-dietter, er det mulig å unngå alle produkter som inneholder korn. Og begjær og følelser av savn kan tas opp av stadig økende antall av glutenfrie produkter tilgjengelig.

Ting å spise

Følgende matvarer er glutenfri:. Vanlig kjøtt, fjærkre, fisk, ris, mais, tofu, poteter, frukt og grønnsaker, bønner, erter , linser, egg, nøtter, quinoa, bokhvete, Tapioca, Amaranth, Teff, Chia, solsikke og gresskarfrø, rosenkål, chips, popcorn, ris kaker, vin, mange meieriprodukter og havre som er merket glutenfri.

Når shopping er det svært viktig å lese etiketter. For eksempel, mais tortillas, ris korn og mange andre produkter på dagligvarer hyllene er teoretisk fri for glutens, men noen merker legge malt av smaks-eller monosodium glutamat (MSG), som begge vil sidesteg et glutenfritt kosthold.

Heldigvis er det mange produsenter nå staten på etikettene av sine matvarer om produktet inneholder gluten.

Ting å unngå

Eliminer hvete og all hvete produkter. I tillegg, brød, pasta, kjeks og andre produkter som inneholder bygg, rug, triticale (en hybrid av hvete og rug), spelt, Farina, couscous, durum, bulgur, semule og Graham er av grenser når det kommer til et gluten- diett.

Unngå bearbeidet mat med fyllstoff, smaker, og konserveringsmidler som inneholder gluten. Dette kan være vanskelig med mindre etiketten spesifikt nevner hvete eller bygg. Begreper som modifisert mat stivelse kan være enten mais eller hvete. Naturlig smaker, krydder, carmellose natrium og andre ingredienser er mistenkt. Pass opp for korn eddik, som kan angis på en etikett med pickles eller sennep som bare eddik. Hvis det står "destillert eddik," det er trygt å bruke.

Eating Out

Med mindre en restaurant har en egen glutenfri meny, antar at matvarer deler olje og redskaper som brukes i forberedelsene. De fleste sauser, rører, krydder og supper inneholder gluten. Ring restauranten på forhånd og forklare situasjonen slik at serverne ikke blir fanget uforberedt. Søk på nettet etter restauranter som serverer glutenfrie pizza og unseasoned pommes frites, for eksempel, og spør for salat med dressing på siden. Selv noen fornøyelsesparker tilbyr glutenfrie alternativer. I teatre, skoler og arbeid kafeteriaer, derimot, pakking din egen snacks er den beste måten å unngå trøbbel. Når du besøker en venns hus eller delta store familiesammenkomster, kan det være lurt å ta med en rett til å dele.

Spesialist elementer

Selv vanlige supermarkeder er strømpe noen pakket mikser og produsert produkter for det økende antall kunder på en spesiell diett. Cookies, kjeks, kaker og til og med brød er ikke lenger forbudt mat --- selv om prisene kan være høye og smaker varierer, så ikke fyller handlekurven i første omgang. Whole Foods og andre "helse-minded" dagligvarebutikker, sammen med Internett-uttak, har det beste utvalget.

Finn støtte

Støttegrupper for personer med cøliaki og gluten intoleranse finnes i mange lokalsamfunn eller online. Og familier bør støtte glutenfrie medlemmer av deres husstand av praktiske årsaker så vel som følelsesmessige seg. En brødrister brukt for hvete brød kan ikke brukes til glutenfritt brød fordi forurensning vil inntreffe. Betennelse og skade som gluten kan føre til er ikke verdt å være lat eller uforsiktig.

Endelig er forskjellige krydder i livet, så vær eventyrlystne og prøve nye matvarer eller gammel mat laget nye måter, som pasta laget av ris. Med massevis av selskap og ting å spise, betyr det å være glutenfri ikke trenger å være en vanskelig vei å hakke.


Previous:nothing Next:om ultrametabolism kosthold

Relaterte artikler


 • høyt protein flytende dietter
 • hvilke matvarer øker stoffskifte?
 • hvordan å miste vekt og slanke seg på en dag
 • hvor mye tranebærjuice å drikke som et vanndrivende
 • hvor å miste vekt drikke eple cider eddik
 • alli diett mat
 • kosthold for å bygge gode kolesterolet
 • sikker-brann vekttap strategier med acai Berry kosthold
 • topp karakter vekt overvåkere oppskrifter
 • hvordan kan en tenåring øke kroppsvekt?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com