problemer med lave kalsium nivåer

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2012-05-23
Kalsium er et mineral som utfører mange viktige funksjoner i kroppen. De fleste er klar over at kalsium er nødvendig i dannelsen av bein og tenner og å opprettholde bentetthet og styrke. Men spiller kalsium en avgjørende rolle i andre viktige kroppsfunksjoner i tillegg, slik som muskel sammentrekning, nerve funksjon, blodpropp, enzym funksjon og hjerterytme. Siden kalsium er så viktig for kroppen, kan lavt kalsium nivåer produserer en rekke problemer, med symptomer som varierer fra mild seg til, i ekstreme tilfeller, livstruende helseproblemer.

Du trenger:
sportsvogn
. Baby stropp eller transportør.
Styrketrening, yoga og /eller Pilates DVD.
Hand vekter (se DVD instruksjoner for vekt anbefalinger).
Sunn snacks.

årsaker til lav Calcium Levels

hypokalsemi, eller lavt blod kalsium nivåer, kan være forårsaket av en rekke ting, fra bare ikke spiser nok kalsium-rik mat til en rekke helsetilstander. Dårlig absorpsjon av kalsium er blant de vanligste årsakene til hypokalsemi og kan være et resultat av mangler i vitamin D eller magnesium, samt over-forbruk av fosfater. Visse narkotika og helsemessige forhold, for eksempel nyresykdommer, kan forstyrre kalsium absorpsjon, fører til lavt kalsium nivå. Parathyroid lidelser kan føre til hypokalsemi også, som de hormonene som produseres av disse kjertlene har mye å gjøre med å regulere bruk og absorpsjon av kalsium i kroppen. Alkoholisme kan være kilden til hypokalsemi, som kan betennelse i bukspyttkjertelen og skjelettsykdommer.

Symptomer på hypokalsemi

Lav kalsium kan gi en rekke symptomer i hele kroppen. Nevrologiske tegn på kalsium mangel kan inneholde muskelkramper eller spasmer, søvnløshet, prikking i hender, føtter eller ansikt, leamus i ansikts muskler, tretthet, kramper og mental forvirring eller glemsel. Cardiac problemer, som høyt blodtrykk, hjerte arytmi og hjertesvikt kan være forårsaket av hypokalsemi. Osteoporose er ofte en indikator på langsiktig kalsium mangel.

Diagnostisering hypokalsemi

Lav kalsium nivå kan oppdages med en enkel blodprøve som måler nivået av fritt kalsium, som betyr kalsium som sirkulerer i blodet i stedet enn lagret i beina. En urinprøve kan utføres for å måle hvor mye kalsium blir eliminert, bør en absorpsjon problem bli mistenkt. Hvis du mistenker at du mangler kalsium, sørg for å ha nivåer testet før et kalsiumtilskudd, så for mye kalsium i systemet kan også forårsake helseproblemer, og noen symptomer kan være lik dem man ser med kalsium mangel.

Behandle Akutt hypokalsemi

Symptomene på kalsium mangel er oftest reversibel, om problemet er oppdaget og behandlet i tide. Akutt hypokalsemi, som er en rask nedgang i kalsium nivået, blir ofte behandlet med en IV infusjon av kalsium først, og deretter regelmessig kalsiumtilskudd. Akutt hypokalsemi er oftest forårsaket av medikamenter eller underliggende helseproblemer, som for eksempel nyresykdommer, noe som vil trenge pågående behandling og oppfølging av lege.

Lindre Typiske kalsiummangel

I de fleste andre tilfeller kan symptomene bli bedre ved å legge til kalsium-rik mat til kosthold, eller tilskudd av både kalsium og vitamin D, som hjelper kroppen med å absorbere kalsium. Å redusere inntaket av fosfat, som er funnet i kullsyreholdige drikker, kan være nyttig, så kan en økning i magnesium inntaket.


Previous:nothing Next:hvorfor er å spise sunt så viktig?

Relaterte artikler


 • dårlig kosthold mat
 • ernæring tips for kvinner
 • hvor å miste vekt
 • metabolisme booster kosthold
 • matvarer for å unngå på en lav natrium diett
 • wu-yi te bivirkninger
 • porteføljen kosthold å senke kolesterolet
 • vekt-tap kirurgi alternativer
 • Hva er fordelene med å ha et godt kosthold?
 • hva maten er best for hudpleie?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com