tips for å lage enkel, lite fett og lav-kalori oppskrifter

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-05-27
Selv når du gjør en innsats for å spise sunnere måltider, er det mulig å nyte mange av dine favoritt mat. Bare ved å forberede disse elementene på litt forskjellige måter, kan du slå en mindre sunn valg i en lav-fett, lav-kalori oppskrift. Making oppskrift modifikasjoner å kutte ned på fett og kalorier betyr ikke at du må også kutte ned på smaken. Making lav-fett og lav-kalori oppskrifter kan være en enkel opplevelse

New tilberedningsmetoder

En av de komponentene som virkelig kan øke fett og kalorier i en oppskrift er matlaging metoden. Aldri yngel eller fres elementer i olje. I stedet erstatte grilling, broiling eller baking maten til å holde på fuktigheten uten å legge fett og kalorier. Dampende, koking og krypskyting er også velsmakende, fett-fri alternativer.

Hvis en oppskrift krever pensle maten i olje, smør eller fett, prøv å bruke en annen matlaging væske. Vin, juice og buljong kan alle få fram rike smakene i kjøtt og grønnsaker uten å legge for mange kalorier.

Bruk Produsere

Legg grønnsaker og frukt til oppskrifter for å redusere kalorier og fett i en rett. Hvis, for eksempel kaller en wok-eller pastarett for to kopper hakkede grønnsaker, øker dette beløpet til fire. Utvide variasjon av grønnsaker i en suppe eller lapskaus til å strekke oppskriften, og gjøre den mer hjertet sunt.

Tillegg introdusere produserer produkter til oppskrifter som ikke opprinnelig ringe for dem. Finhakket spinat, gulrøtter, paprika og epler kan blandes inn retter laget med kjøttdeig, som for eksempel hamburgere og kjøttpudding, uten å drastisk endre smak eller tekstur.

Lean Kjøtt

Fokus på å bruke lean meats å kutte ned på fett og kalorier. Hvitt kjøtt stykker av kylling og kalkun, indrefilet av svin, kanadiske bacon, mager skinke og ekstra-lean bakken kjøtt er alle gode valg og kan lett erstattes av deres høyere-fett kolleger i oppskrifter. Eventuelle utvalg av fisk er også et solid tillegg til oppskrifter, men fisken bør unbreaded hvis det er frosset og pakket i vann (ikke olje) hvis det er hermetisk.

Unngå å bruke mørke kjøtt, bacon, pølser, bearbeidet kjøtt, vanlig kjøttdeig og mye fett, untrimmed kutt av storfekjøtt og svinekjøtt i oppskrifter.

Low-Fat Meieri

En enkel oppskrift tweak er å erstatte lite fett eller fett-fri meieriprodukter for full-fett elementer. Mesteparten av tiden, er det ikke merkbart i form av smak, men det kan gjøre en stor innvirkning på kalorier og fett i en oppskrift. Når en oppskriften krever melk, bruk en 2 prosent, 1 prosent eller skummet variasjon. Fettfri yoghurt kan erstatte rømme, lettmelk eller fettfri krem ost kan lett stå i for full-fett versjon. Nesten alle oster har en lav-fett motpart som smaker og smelter den samme som den opprinnelige.

Baking Erstatter

Bakevarer er ofte basert off av fett-, kalori-laden oppskrifter fordi de kaller for så mye smør, olje og sukker. Men, er å skape en lav-fett, lav-kalori oppskrift på cookies eller kake basert på en serie enkle erstatninger. Redusere fettinnholdet i bakt varer ved å legge halvparten av oljen, margarin, smør eller kortere enn den opprinnelige oppskriften krever. Erstatt den andre halvparten med en lik mengde mashed bananer, hermetisk gresskar, usøtet applesauce eller sviske puré. Disse elementene gir bakt godt fuktighet uten å legge mange kalorier eller fett.

Sukker gir mye på unødvendige kalorier til bakt varer, og det meste av tiden en oppskrift for å få mer sukker enn det egentlig trenger å smaker godt. Prøv å legge halvparten til to tredjedeler av mengden sukker den opprinnelige oppskriften krever, og deretter supplere elementet med søte krydder og smakstilsetninger, som kanel og vanilje, for å gjøre opp differansen.

Skjæring Back

Overvåking del størrelsen er en stor del av å gjøre lav-fett, lav-kalori oppskrifter. Pass på at du holder til porsjonsstørrelsen anbefalt på den opprinnelige oppskriften, selv om du har lettet det opp.

Selv en mer sunn versjon av en oppskrift kan være høyere enn ønsket i fett og kalorier. Hvis dette er tilfelle, kutt anbefalte porsjonsstørrelsen. Dishing opp en tredel eller halvparten av hva du vanligvis bruker, så fylle resten av tallerkenen med sunne ting som frukt og dampede grønnsaker, kan hjelpe i å skape en mer balansert diett som er lav i kalorier og fett.


Previous:nothing Next:urte vekttap hjelpemidler

Relaterte artikler


 • bivirkningene av for mye protein
 • hvordan gjøre vekttap en vane
 • rotasjon diett plan
 • hvordan du kjøper tenuate dospan online
 • hva slags mat er gluten i?
 • hvordan du får et sunnere hjerte med et glass rødvin daglig
 • lett og enkel vekttap program
 • en lav-kolesterol diett plan-menyen
 • DIY frukt trykk
 • rask vektøkning årsaker
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com