jern forsterkede matvarer

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-06-03
Jern er bare ett av mange mineraler som er avgjørende for å opprettholde en sunn livsstil. Jern er ansvarlig for å transportere oksygen rundt i blodet og sikre at alle bein og muskler får oksygenet de trenger. Mangel på jern kan føre til tretthet, og denne mangelen fører til at kroppens immunsystem til å fungere dårlig.

Derfor er det viktig å sørge for at et riktig kosthold inkluderer mat rik på jern-innhold. Heldigvis er det veldig lett å opprettholde et godt avrundet diett som er full av variasjon samtidig få ditt daglige behov av jern.

Definisjon

Pass på at du er tydelig på forskjellen mellom mat rik med jern og jern-forsterkede matvarer. Iron-forsterkede matvarer har hatt jern lagt til dem under den utviklingsprosessen, noe som gjør dem mer rik på jern enn de opprinnelig-og selvfølgelig-var. Derfor kan matvarer som du tror være høyest i jern kanskje ikke, takket være jern tilsetningsstoffer.

I enkelte matvarer, slik som brød, mel og pasta, har det meste av jern i dem er lagt inn av festningsverket prosessen. Dette er nødvendig fordi mye av den naturlige jerninnhold er tapt når maten går gjennom den omfattende prosessen med å endre dem fra sine rå i sine siste former.

Bestemme God Iron Innhold

Se etter sunn mat, ikke bare mat med et høyt jerninnhold. Sammenlign jerninnhold med prosenter av andre ting, slik som sukker og fett. En av de mest deceivingly "gode" kilder av forsterkede jern er korn. Selv korn kan være høy i befestede jern, ofte de er også ekstremt høy i sukker. Dette motvirker fordelene av jern, og du er bedre å se andre steder.

Non-forsterkede kilder og hva de betyr

Kjenn forskjellen. Naturlig forekommende kilder til jern er i matvarer som ikke går gjennom en omfattende forberedelse prosess, der de miste mye av jern deres. Matvarer som er naturlig høy i jern inkluderer sjømat (særlig muslinger, tunfisk og reker), kylling (kylling lever), og rødt kjøtt. Noen greener er også naturlig høy i jern, for eksempel grønne grønnsaker, nepe greener og grønnkål.

Absorpsjon

Pass på at du får mest mulig ut av jern-forsterkede matvarer. Matvarer er beriket med dette nødvendig mineral fordi det er en avgjørende del av en diett, men det er andre matvarer som bør alltid gå sammen med jern-forsterkede matvarer for å kontrollere at du ikke bare få ditt daglige inntak, men at det blir riktig absorbert i kroppen. Mineralene i jern-forsterkede matvarer kan være notorisk vanskelige å absorbere inn i systemet, men å øke vitamin C innholdet i kosten kan hjelpe kroppen få mest mulig ut av disse forsterkede matvarer. Foods høy i vitamin C inneholder appelsiner, grapefrukt, jordbær, kiwi frukt, honningmelon og tomat

På den annen side, høyt inntak av visse matvarer -. Eksempel kaffe, te og melk-kan blokk jern absorpsjon.

Common Forsterket Foods

Sjekk etikettene når du kjøper noen av de matvarer som er vanligvis forsterket med jern. Disse inkluderer pasta, brød og frokostblandinger. Mange frokostblandinger kan annonsere at de inneholder opptil 30 prosent av USDA daglige anbefalte nivåer av jern.

Farer

Pass på at du ikke overdrive. For mye jern i systemet kan være farligere enn ikke nok. Overflødig jern akkumuleres i leveren, og kan materialisere som irritabilitet, tretthet og leddsmerter-men ofte symptomene ikke skje før det er permanent skade på vev

Iron-forsterkede matvarer kan legge til. denne risikoen, hvis de spises regelmessig i store mengder. Sammen med vitaminer, kan disse såkalt sunn mat eksponere folk til uforutsette helserisiko. Derfor er det alltid viktig å sørge for at forbruket av jern-forsterkede matvarer holdes trygge nivåer.


Previous:nothing Next:frokoster å øke metabolismen

Relaterte artikler


 • fettfattig hele matvarer plantebasert kosthold
 • ultra-enkel diett plan
 • Hvordan hjelper fiskeolje med vekttap?
 • naturlig peanøttsmør næringsinnhold
 • hjem oppskrifter for kropp detoxing
 • matvarer som inngår i en høy-fiber diett
 • CYTO Gainer informasjon
 • urter som øker metabolismen
 • mat som øker forbrenningen
 • leveren rengjøring kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com