Hva er de helsemessige fordelene av fersk ingefær?

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-07-29
Mer enn bare en velsmakende tilsetningsstoff til cookies og kaker, ingefær har mange helsefordeler. Ingefær har lenge vært brukt som et legemiddel middel i mange asiatiske og land i Midtøsten og er nå øker i popularitet her i USA. Sør-asiatiske land som bruker ingefær i matlaging sammen med andre kraftige urter som soya og hvitløk er dokumentert å ha lavere forekomster av kreft

Hva er Ginger?

Zingiber officinale (Ginger) er et krydder som kommer i de tropiske områdene av Asia og Jamaica. Det er oftest referert til som ingefær rot i butikkene, selv om det ikke er en rot i det hele tatt. Begrepet "ingefær" refererer vanligvis til tørket eller frisk rotstokker av ingefær rot. Ingefær er nå dyrket i Amerika, India og Kina, og det er av samme familie som gurkemeie. Stilken av ingefær rot kan vokse så høy som fire føtter.

Gastro Relief

I følge i april 2005-utgaven av Journal of Obstetrics og gynekologi, en dobbel blind, randomisert kontrollert studie viste at ingefær virker mot alvorlig kvalme og oppkast i svangerskapet. I den samme studien konkluderte det at, i motsetning til andre medisiner som brukes for reisesyke i svangerskapet, ingefær ikke har noen bivirkninger. Ginger heller ikke forårsake fødselsskader som noen av de medisiner gjør. Ingefær er kjent for å bekjempe de mest alvorlige formen for morgenkvalme i svangerskapet kalles hyperemesis graidum, noe som kan sykehus kvinner som har det.

Anti-inflammatoriske egenskaper

Mennesker med slitasjegikt eller revmatoid artritt nytte av forbruker ingefær på regelmessig basis. De har en reduksjon i smerte og hevelse og en økning i mobilitet. Dette skyldes et sammensatt funnet i ingefær kalt Gingerol. Denne forbindelsen inneholder anti-inflammatorisk egenskaper som fungerer godt for mennesker med disse tilstandene. Du kan også dra nytte av Gingerol dersom du har betente mandler eller neseborene.

Kalde og Flu Relief

Ginger inneholder over et dusin forskjellige antivirale forbindelser, som hjelper avverge og behandle forkjølelse og flus. Den inneholder også antiseptisk og antioksidantegenskaper til å rydde ut frie radikaler og bakterier. Ginger lindrer betennelse i slimhinnene i nese og svelg. Det har også en beroligende effekt, som vil hjelpe deg å sove under sykdom ditt. Dette er svært nyttig siden resten hjelper deg til å komme seg raskt, og fordi ingefær er så konsentrert, det tar bare litt for å gjøre jobben. To halv-tommers skiver av ingefær i varmt vann til te vil være nok til å berolige en kvalm mage. Personer som lider med leddgikt opplever at bare en kvart-tommers skive i mat daglig gir dem betydelig lettelse.

Hvordan bruke ingefær

Ginger root kan skrelles og revet over matvarer som en krydret urte additiv eller lagt til bønner å lindre flatulens. Du kan også juice det, og kombinere saften med essensielle oljer for massasje terapi. Ingefær kan også tas som en urte-vitamin i en dose på 100 til 200 mg, tre ganger daglig. For ekstra helsemessige fordeler, kan du også ta pulverisert ingefær i en måling av en halv teskje, tre ganger daglig. Siden fersk ingefær er så sterk, ikke mer enn tre halv-tommers skiver bør spises på en dag, og de bør ideelt være fordelt fire timer fra hverandre.


Previous:nothing Next:lav salt diett for personer med høyt blodtrykk

Relaterte artikler


 • hvordan å trimme ned til en slankere du med letthet
 • ernæring for nedsatt kreft
 • sukker alkohol og vekttap
 • hvordan karbohydrater fungerer i kroppen
 • mat å spise for å senke østrogen
 • rask vektøkning årsaker
 • om kurvene vekttap program
 • hva vitaminer er viktige?
 • porteføljen kosthold å senke kolesterolet
 • kalori telling dietter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com