Hva er fordelene med karnitin?

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-07-29
L-karnitin, eller karnitin, er et stoff som er av avgjørende betydning for kroppen å produsere energi. Carnitin er også en anerkjent fettforbrenner som virker direkte på den delen av cellen som brenner fett i kroppen. Det har blitt brukt til å behandle flere plager i både reseptfrie og supplement form, og er generelt anses som trygt for de fleste bruk

I kroppen

L-karnitin er hentet fra både L-lysin og metionin aminosyrer. Det er i hovedsak produseres i leveren og nyrer, men det kan finnes både i skjelett-og hjerte muskler. Det kan også finnes overalt i kroppen som bruker fettsyrer som kosttilskudd drivstoff.

Fordeler

Carnitine kosttilskudd, og derivater av L-karnitin, har blitt brukt av medisinske fagfolk til å behandle flere plager. L-karnitin brukes til å behandle angina pectoris, hjerteinfarkt, hjertesvikt, Alzheimers sykdom, diabetes, hyperthyroid og HIV-infeksjon.

Noen studier har antydet at L-karnitin, kan hindre at nedgangen i både energi-metabolisme og minne. Den forebyggende evne carnitine til å opprettholde energiomsetningen er en grunn til at karnitin har blitt valgt som et vekttap hjelpemiddel.

Side Effects

Normal nivåer av karnitin vanligvis ikke har noen bivirkninger, men hvis karnitin nivåene blir forhøyet det kan være noen bivirkninger. Søvnløshet, oppkast, kvalme, hodepine, diaré og en tett nese er noen av de mindre alvorlige bivirkninger. Alvorlige bivirkninger er rask hjerteslag, økt blodtrykk og feber.

L-karnitin bør ikke tas av personer som har lav eller borderline skjoldbruskkjertelen nivåer, fordi karnitin har vist seg å svekke funksjon skjoldbrusk hormon.

Kosttilskudd

Carnitine kosttilskudd er den beste måten å legge carnitine inn i kosten. Den foreslåtte dose er 500 til 1000 mg daglig. Kosttilskudd kan finnes i kapsler, pulver og tabletter. For hver form doseringen er konsistent, og det anbefales at kosttilskudd er tatt med mat.

Mat

Mens de fleste mennesker generelt spiser nok karnitin i sitt daglige kosthold, kan mat kilder rik på karnitin også bli lagt inn dietten å øke carnitine nivåer. Carnitine finnes i mange matvarer, men rødt kjøtt som biff og lam er de beste valgene for å legge carnitine inn i kosten. Fisk, fjørfe og melk også er gode carnitine kilder.


Previous:nothing Next:problemer med vegetarisk kosthold

Relaterte artikler


 • den beste maten for å bygge muskler
 • hvor fort kan du miste fett?
 • diett planer for lavere kolesterol og hjerneslag
 • mat å spise for å senke østrogen
 • coral kalsium farer
 • kokosolje leveren rens
 • høy-alkalisk mat diett
 • dietter for å bli kvitt magefett
 • hvor mange kalorier er i honning?
 • sunn diabetiker snacks
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com