kilder av fordøyelsesenzymer

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-07-30
Fordøyelsesenzymer transformere maten du spiser til næringsstoffer kroppen din kan bruke. Selv, produserer kroppen sin egen enzymer, en diett mangelfull i enzym-rike rå mat kan føre til mage-tarm-problemer, inkludert gass, oppblåsthet, forstoppelse og dårlig næringsopptak. Forbedre fordøyelseskanal helse ved å forbruke mer enzym-rike matvarer, eller ved å ta et enzym supplement

Rå mat

Rå frukt og grønnsaker inneholder enzymer som kreves for fordøyelsen deres, spesielt når det spises kort tid etter at de er plukket. Rå grønnsaker salater er en enkel måte å inkludere flere enzymer i hvert måltid. Eksperimenter også med rå grønnsaker i omeletter og eggerøre, i burritos eller chili, og i sandwich wraps. Matlaging og pasteurisering ødelegge enzymer, men en rask stek (som forlater grønnsaker crunchy) vil holde det meste av enzymer intakt.

Miso

Miso, en gjæret soyabønner produkt populære i Japan, er en rå mat rik på enzymer og gunstige bakterier. Se etter den i kjøleskap i enhver helsekost butikk. En generell smaksforsterker, fungerer det godt i suppe, salat dressing og sauser. Ikke stek miso, hvis du bruker den med en kokt rett, rør det inn på slutten

Kombucha

Kobucha er en gjæret, vinegary-smake drikk laget av te og levende kulturer. . Rik på fordøyelsesenzymer, er det spioneringen som en energi tonic som også kan kurere mange onder: sløvhet, akne, gastrointestinale plager, svake libido, PMS, høyt kolesterol, fedme, lungeproblemer, rynker og til og med kreft. Den er tilgjengelig på helsekostbutikker og noen kafeer.

Urter

Bedre Nutrition magasinet (2002) anbefaler å bruke urter og krydder for å avhjelpe vanlige mage-tarm-problemer. Carminatives, for eksempel ingefær, peppermynte og fennikel, stimulerer kroppen til å produsere mer fordøyelsesenzymer. Peppermynte kan også lindre gass, oppblåsthet og diaré. Gurkemeie, et krydder som brukes ofte i indisk matlaging, kan hjelpe fordøyelsen ved å stimulere galle produksjon.

Avocado

Avocado er rik på lipase, enzymet som bryter ned fett. Avocado er deilig i salater, på smørbrød og i dips. Det går spesielt godt med spirer, et annet enzym-rik mat.

Papaya

Papaya inneholder papain, et enzym som bidrar til å bryte ned protein. Det kan også gi lindring av oppblåsthet, ifølge First For Women magasinet.

Supplements

For generelle fordøyelsesproblemer fordeler, anbefaler Bedre Nutrition magasinet (2007) et bredt spekter-supplement med protease, lipase, amylase, Cellulase, xylanase og alfa-galaktosidase. Du vil kanskje også et supplement med beta-glukan, som hjelper fordøye korn. Ta kosttilskudd med måltider, aldri på tom mage.


Previous:nothing Next:hvor mye vekt bør du mister per uke?

Relaterte artikler


 • hvor mange milligram av koenzym Q10 bør tas?
 • hva er 10 måter å gå ned i vekt?
 • hvordan bli motivert til å spise riktig
 • mat for å unngå på Atkins dietten
 • kosthold for ulcerøs proktitt
 • høy protein diett mat
 • trimpsa bivirkninger
 • hva er den ernæringsmessige verdien av grønnsaker?
 • diett for å hjelpe dårlig kolesterol
 • de beste hjem treningsutstyr for kvinner
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com