ernæringsmessige verdien av Vegemite

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-08-11
Vegemite, en spredning som regel spist på toast og kjeks, ble oppfunnet av Fred Walker og Cyril Callister i 1922 og er laget av ølgjær. Den er full av B-vitaminer og kalium. Denne "Pure Vegetabilske Extract" har blitt en favoritt for mange australiere

Ingredienser

Vegemite er laget fra stoffer igjen fra bryggeprosessen. Den inneholder gjærekstrakt, salt, kaliumklorid, maltekstrakt, karamell farge, nikotinamid, tiamin, hydroklorid, riboflavin, svoveldioksid og naturlige smaken.

Næringsinnhold

Vegemite ligner i smak til biff buljong, men det er et vegetarisk produkt. De fleste mennesker enten liker det eller hater det.

En servering av Vegemite er 1 ts. Det er bare 10 kalorier per porsjon, og 0 fett gram, 160 milligram natrium, 65 milligram kalium, 2 gram protein og mindre enn 1 karbohydrat. Det leverer også 2 prosent av det anbefalte daglige verdier av kalsium og jern, 35 prosent av tiamin, 45 prosent av riboflavin og 25 prosent av niacin.

B-vitaminer

Tiamin, riboflavin og niacin er deler av vitamin B-komplekset. Tiamin, også kjent som vitamin B1, er en essensiell aminosyre som hjelper til å slå karbohydrater til enkle sukker glukose. Tiamin er også nyttig for å holde nervesystemet fungerer.

Riboflavin, eller vitamin B2, brukes til å bryte ned fett, protein og karbohydrater i kroppen. Det fungerer også å holde huden, hornhinner, og slimhinner.

Niacin er et B-vitamin som er viktig for metabolismen av karbohydrater.

Kaliumklorid

I følge organicfacts. net, er kalium viktig for å opprettholde hjerte, hjerne og nyre-funksjon. Det hjelper også å reparere muskelvev.

Jern og kalsium

Vegemite inneholder jern og kalsium. Jern er et protein komponent som brukes for metabolsk funksjon. Det er også viktig for produksjonen av røde blodlegemer. Kalsium er viktig for å bygge sunne bein og tenner. Begge disse næringsstoffene bør være en del av det daglige kostholdet.

Krig og ernæring

Vegemite ble ansett så næringsrik av den australske regjeringen som i World War II det australske forsvaret kjøpte den av tonn å holde sine tropper sunt .
Under krigen Vegemite var mangelvare i sivile kretser. Det offentlige ble stadig minnet om at grunnen til dette var at Vegemite var en nødvendighet for den australske tropper. Den konstante mangel under andre verdenskrig, og den konstante public service kunngjøringer om viktigheten av Vegemite, førte til en stor detaljhandel oppsving etter krigen. Nå, ifølge Marmite pantry. com, er Vegemite en stor kosttilskudd stift i ni av ti australske hjem.


Previous:nothing Next:spørsmål om mat pyramide

Relaterte artikler


 • mat for nyre helse
 • hvordan å forstå de helsemessige fordelene av fullkorn popcorn
 • diett plan for telling karbohydrater og protein porsjoner
 • mat som inneholder selen
 • advocare gnist ingredienser
 • testatropinol bivirkninger
 • måter å redusere cellulitter
 • hvordan du gjør det eple cider eddik kosthold
 • lavt protein lav-fett og lavt kolesterol dietter
 • kalium og vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com