hvorfor er frukt og grønnsaker viktig?

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-08-20
Spise frukt og grønnsaker gir næringsstoffer avgjørende for riktig helse og vedlikehold av den menneskelige kroppen. Frukt og grønnsaker har også helsemessige fordeler, bidrar til å forhindre at enkelte alvorlige sykdommer, som hjerte-karsykdommer og muligens enkelte typer kreft. Mens spesifikke kosttilskudd retningslinjene endres over tid, er det overordnede budskapet det samme: Spise mer, og et bredere utvalg av, frukt og grønnsaker er viktig for god helse og sykdomsforebygging

Du trenger:.
S.

Fordeler

Frukt og grønnsaker har en høy ernæringsmessig verdi, med lite fett og kalorier og ingen kolesterol. Frukt og grønnsaker er viktige kilder til viktige næringsstoffer, som kalium, fiber, folsyre og vitamin A, E og C. Disse næringsstoffene er avgjørende for sunn kropp fungere.

Som en del av en helhetlig sunt kosthold, kan næringsstoffer i grønnsaker og frukt redusere risikoen for hjerneslag, type 2 diabetes, visse kreftformer, nyrestein og bein tap. Skifte høyere kalori mat med grønnsaker og frukt også kan bidra til å forhindre fedme.

Bortsett fra de fysiske helsemessige fordeler, det er dokumentert at å spise frukt og grønnsaker har skjønnhet fordeler også. Spise gulrøtter, søtpoteter, bær, avokado og granateple juice kan forbedre hudens helse og utseende.

Funksjon

Visse næringsstoffer i råvarer funksjon å beskytte kroppen mot sykdom. Kosthold rikt på kalium kan bidra til å opprettholde sunne blodtrykk, noe som reduserer hjerneslag og risiko for kardiovaskulær sykdom. Kostfiber reduserer kolesterol, som kan redusere risikoen for hjertesykdommer, og bidrar til å opprettholde en sunn tarm. Folsyre hjelper kroppen danner røde blodlegemer og reduserer risikoen for fødselsskader. Vitamin A holder øyne og hud helse og kamper infeksjon. Vitamin C hjelper helbrede sår og vedlikeholde oral helse.

Forskning tyder også på at frukt og grønnsaker, eller komponenter av dem, kan beskytte mot visse typer kreft. For eksempel å spise mer tomat-baserte produkter kan redusere risikoen for prostatakreft, men forskerne er ikke sikker på nøyaktig hvordan.

Typer

Spise en rekke grønnsaker og frukter av ulike typer og farger er en viktig del av et sunt kosthold. The United States Department of Agriculture (USDA) anser grønnsaker som følger: mørkegrønne grønnsaker, oransje grønnsaker, tørre bønner og erter, stivelsesholdige grønnsaker, og andre grønnsaker, slik som asparges og squash. Frukt inneholder bær, melon, blandet frukt og en liste over individuelle frukter, fra epler og appelsiner til mango og mandariner.

Misforståelse

The USDA klassifiserer poteter som en grønnsak. Amerikanerne bruker dem i masse mengder som pommes frites og andre mindre-enn-helsebringende potetprodukter. Men andre kilder tyder på at poteter er for stivelsesholdige å betrakte som en grønnsak, og bør vurderes en klype. Uansett, poteter er høy på glykemisk indeks og lite næringsstoffer, slik at de som prøver å se sine waistlines bør telle dem som en stivelse.

Hensyn

Hvor mange porsjoner med frukt og grønnsaker bør du satse på hver dag? Som en oppdatering til "5 om dagen" melding gang offentliggjort i en regjering kampanje, avhenger av antall anbefalte daglige porsjoner faktisk på alder, kjønn og fysisk aktivitetsnivå. Sjekk ut den amerikanske regjeringens "hvor mange du trenger på en dag" kalkulator for å finne ut hva som er riktig for deg.

Advarsel

Håndtak frukt og grønnsaker på en måte som unngår potensialet for matbårne sykdommer. Vask alltid produsere før du forbereder eller spise det, selv om du har tenkt å skrelle den først. Hold grønnsaker og frukt atskilt fra rått kjøtt, fjørfe og sjømat mens kjøpe, forberede og lagre den. Vær forsiktig for å holde skjærebrett, servise og bestikk for kjøtt og produserer separate under matlaging og grundig sanitize disse elementene mellom bruk.


Previous:nothing Next:Hva gjør melk tistel?

Relaterte artikler


 • sukker i blodet
 • hvilke merker av brød er lav i salt?
 • Hva er Noni brukes til?
 • hva reiser triglyseridnivåer?
 • Medifast vekttap system
 • mat som inneholder høye fiber
 • hva er bee pollen godt for?
 • kilder til beta glukan
 • hvorfor er et sunt kosthold viktig?
 • hvordan du virkelig miste vekt permanent
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com