mat som øker serotonin

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2012-08-11
Er det mulig å gå ned i vekt og føler både glad og fornøyd? Flere og flere forskere mener at svaret er et rungende "Ja!" Ifølge MedicineNet. com, er serotonin et hormon som i stor grad påvirker humøret ditt. Det antas at høyere serotonin-nivå, jo lykkeligere du er. Ved å spise visse matvarer, kan du endre nivået av serotonin i systemet

Foods

Judith Wurtman, leder for Women's Health Program ved Massachusetts Institute of Technology og Adara Vekttap Center i Boston, mener at mat høy i karbohydrater øker nivåer av serotonin i en persons kropp. Disse matvarer inneholder ris, brød, melk, pasta, kalkun, bananer, yoghurt, egg, kjøtt, fisk og cheddar, Gruyere og sveitsiske oster, hel-korn brød, nøtter, kjeks, bønner, korn og frukt.

Tyrkia

En stifting på Thanksgiving, er Tyrkia et av de beste mat er kjent for å øke serotoninnivået i hjernen. Tyrkia inneholder en aminosyre som heter tryptofan som omdannes til serotonin i hjernen. And og kylling er andre kjøtt som inneholder tryptofan, ifølge Wurtman bok, "The Serotonin Power Diet. "

Egg og melkeprodukter

Egg er en annen mat rik på proteiner som er høy i kolin og Proline, aminosyrer som bidrar til å frigjøre serotonin i hjernen. Likeledes, meieriprodukter som melk, ost og yoghurt er kjent for å inneholde store mengder kalsium, noe som både kan bidra til å holde beina i god form og øke serotonin nivået på samme tid.

Protein Vibrering

Pulver og drikker som inneholder whey protein er laget av melk protein og inneholder mye av tryptofan. Legge egg til protein pulver gjør disse shakes enda rikere i serotonin-produserende ingredienser.

Advarsler

Forskere ved Columbia University fant at mat rik på karbohydrater ofte øker serotoninnivået, men kan ha varierende effekt. Deres studie fant at godteri og søtsaker har størst innvirkning, men varer bare noen få timer. Matvarer som pasta, ris og poteter kan også øke serotonin, men de rike protein av disse matvarene kan også hemme serotonin produksjonen. Få konkrete råd fra en ernæringsfysiolog eller lege er den eneste måten å sikkert formulere en diett med det mål å øke serotonin nivået, ifølge leger ved Mayo Clinic. Serotonin syndrom er en alvorlig sykdom som oppstår når det er for mye serotonin i kroppen, og kan føre til døden hvis den ikke behandles.


Previous:nothing Next:ernæringsmessige verdien av Vegemite

Relaterte artikler


 • hvor å miste vekt trygt og effektivt
 • farene ved å være undervektig
 • hvordan å øke hastigheten på vekttap
 • matvarer for å unngå etter at en gastrisk bypass
 • helsemessige problemer som et vegetarisk kosthold kan forebygge
 • ernæring for muskel vekst
 • sunn mat for type 1 diabetes
 • ernæring tips for kvinner
 • riktig mat-kombinerer kosthold
 • sunt kosthold og fitness
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com