mat til dehydrate for å overleve

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-08-21
Et bredt utvalg av mat kan være dehydrert for å overleve formål. Så lenge maten elementet har fuktighet og kropp til å begynne med, kan det nesten alltid bli dehydrert. Dehydrering var en av de første konservering av mat metoder som brukes av tidlige mennesket. Selv om utgangspunktet en naturlig prosess, og tilbyr moderne teknologi nå mange forskjellige typer av kunstige dehydrering metoder. Mat kan bli dehydrert ved hjelp av sol, salt, røyk, varme, kjemisk eller frysetørking metoder

Kjøtt

Rødt kjøtt, for eksempel som biff og vilt, er den beste typen kjøtt til dehydrerer. Tykk og fet fisk, som laks, fungerer også godt som en dehydrert protein. Selv om kjøttet kan bli dehydrert uten å være kokt, de fleste foretrekker å tørke kjøtt med røyk eller salt metoder. Dette legger til kjøttets smak og bidrar til å hindre bakterievekst.

Fruit

Nesten all slags frukt, med unntak av sitrus og melon, kan lett dehydrert. Druer, epler, bananer, papaya, ananas, aprikos, fiken, dadler, tyttebær og plommer er deilig når tørket. Frukt kan være dehydrert sakte eller kunstig. Men gjør det høye sukkerinnholdet i de fleste frukt det svært utsatt for bakterievekst, så du får lyst til å tørke det så raskt som mulig.

Korn

De fleste korn er dehydrert for enkel bevaring. Det er slik en naturlig tilstand for korn at folk ikke engang klar over at de spiser en dehydrert mat. Hvete, ris, havre, bygg, mais og rug er de vanligste typene av dehydrert korn. Men du kan også overleve med sorghum, hirse, spelt og Teff. Nesten alle dehydrering prosessen fungerer på korn, inkludert frysetørking.

Nøtter og frø

Nøtter og frø er enkel mat å dehydrere, uansett om de er avskallede eller ikke. Nøtter og frø gir en perfekt balanse av protein og karbohydrater. De kan spises hele som snacks eller malt til mel til baking. Valnøtter, mandler, pekannøtter, peanøtter, solsikkefrø, gresskarfrø og sesamfrø er lett å finne og enda enklere å oppbevare.

Grønnsaker

Mange typer rotgrønnsaker tørke godt, slik som poteter og gulrøtter. Grønnsaker med noen bulk og kropp, som for eksempel tomater, paprika, asparges og sopp, også dehydrerer godt. Grønnsaker med høyt vanninnhold kan bli dehydrert, men med blandede resultater. High-vanninnhold grønnsaker, for eksempel selleri, agurk og løk, få de beste resultatene når fryse-tørket i motsetning til andre dehydrering metoder.

Urter og krydder

Ikke bare er urter og krydder nyttig for å legge smak til et måltid, gir de essensielle næringsstoffer for en godt balansert kosthold. De er også praktisk som rettsmidler for mindre plager, som en forkjølelse, tett nese, irritert hals og kløende hud. Et lite lager av dehydrert urter og krydder, som hvitløk, ingefær, peppermynte, kamille, kanel, nellik, pepper og salt, er en smart måte å maksimere allsidigheten til enhver dehydrert matforsyning.


Previous:nothing Next:bivirkninger av nype

Relaterte artikler


 • å spise det sunneste snacks
 • mat som inneholder høye fiber
 • diabetic diett mat valg
 • hvor mange kalorier bør vi spise?
 • problemer med vegetarisk kosthold
 • high-ernæring kosthold
 • vekttap programmer dekkes av forent helseforsikring
 • hvordan å gå ned i vekt ved å kutte kalorier
 • Medifast vekttap system
 • Farene ved pankreatin
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com