matvarer for å unngå for et sunt hjerte

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-08-21
Ditt hjerte er det organ som gir liv til tilværelsen din, figurativt og bokstavelig talt. Det er et viktig organ som pumper blod og oksygen til hjernen og andre organer. Når det lider en forstyrrelse, sier fra tilstoppede arterier, eller slutter å fungere helt, og forårsake et hjerteinfarkt, kan konsekvensene bli fatale. Siden kardiovaskulær sykdom kan forebygges med et sunt kosthold, er det viktig å vite hva slags mat for å unngå og hva du skal spise mer av å leve et langt, høy livskvalitet

Enkelte Kjøtt

Mange kjøttprodukter er fulle av mettet fett. Dietter høy i mettet fett innhold har vært knyttet til forhøyet kolesterol nivåer, noe som kan utløse tilstoppede arterier og til slutt føre til hjerte-og karsykdommer. Noen eksempler på kjøtt med høye nivåer av mettet fett er rødt kjøtt, lam, svin og kylling med huden fortsatt på det. Hvis du spiser disse matvarene i det hele tatt, gjør det med måte. Velg kalkun produkter i stedet, eller svært mager kutt av storfekjøtt.

Stekt Foods

stekt mat bør unngås fordi de havna transfett. Trans fett er kommersielt laget fett tilsettes for å forlenge holdbarheten. De er populært brukt i frityrgryter fordi de er rimelige. Problemet er at transfett øke nivåene av LDL, eller dårlige, kolesterol samtidig redusere HDL, eller god, kolesterol. Å være snill mot hjertet ditt, unngå donuts og pommes frites og andre bearbeidede matvarer laget med forkorting, som pakket kjeks og kaker.

Animal Biprodukter

Du tror kanskje du er trygg hvis du avstå fra å spise kjøtt, men fortsatt spiser andre dyr biprodukter. Dessverre kan mange meieriprodukter være høy i fett og bør spises minimalt. Foods å unngå er helmelk, fløte, smør og ost. Med noen form for diett avgjørelse, må du være realistisk med deg selv. Legge til en spiseskje med krem til kaffen er ikke en forferdelig avgjørelse, men du bør unngå en daglig kaffe drink som er halvparten espresso og halvparten fløte. Med det samme filosofi i tankene, kan en skive ost på en sandwich ikke skade deg, mens spise tre biter av pizza med ekstra ost er en mindre sunt beslutning.

Mat med høyt innhold Sodium

For mye natrium løfter blodtrykk, som igjen legger mer stress på hjertet. Mange amerikanere spiser for mye salt fordi det er så utbredt i gjennomsnittlig kosthold. For å unngå overskudd av natrium, holde seg unna hermetikk, spesielt supper. Natrium ofte legges til hermetikk å bevare sin holdbarhet. Velg friske, eller til og med fryst, grønnsaker i stedet, og lage din egen suppe. Redusere bruken av bordsalt og sauser. For eksempel, 1 ss. av soya saus har rundt 1. 000 mg natrium.

Alkohol

Selv om alkohol er ikke mat, bør dens negative innvirkning på kroppen din ikke kan overses. Å drikke for mye alkohol kan føre til overvekt, høyt blodtrykk og hjertesykdom. Mens noen undersøkelser tyder på ett glass vin for kvinner og to glass for menn per dag kan ha noen helsemessige fordeler, kan noe utover det være skadelig. Den antioksidanter i vin kan bli funnet i alkoholisk kilder, slik som ferske produkter eller drue juice. For å unngå de negative bivirkninger forbundet med alkohol, prøv å unngå vin, sprit og øl.


Previous:nothing Next:vil kutte ut karbohydrater få deg ned i vekt?

Relaterte artikler


 • hvordan å gå ned i vekt uten å gi opp maten du elsker
 • hvordan å lage mat selv tynn i år
 • mat til å hjelpe erektil dysfunksjon
 • fem faktor kosthold mat
 • hvordan man skal oppnå en six-pack magen
 • glutenfri mat ideer
 • gode kilder til kalsium
 • mat høyt på vitamin B2
 • ikke faste hjelpe miste vekt?
 • skadelige effekter av kullsyreholdig vann
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com