tegn og symptomer på vitamin B12-mangel

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2012-08-21
Vitamin B12 er et næringsstoff som kroppen bruker til å holde nervesystemet sunt, og å skape sunne røde blodlegemer til å frakte oksygen til resten av kroppen. Benmargen bruker vitamin B12 for å lage røde blodlegemer, og deretter distribuere disse cellene til de organer som trenger dem. En mangel i vitamin B12 er vanligvis diagnostisert med en fysisk undersøkelse og en blodprøve

Nervous System Symptomer

Kroppen trenger de ulike B-kompleks vitaminer for å opprettholde et sunt nervesystem. Uten tilstrekkelig vitamin B12 i kosten vil du begynne å legge merke til endringer i humøret, og du vil også begynne å utvikle angst for hva som synes å være noen grunn i det hele tatt. Du kan finne deg selv å bli engstelig eller nervøs tilfeldig øyeblikk, og du kan også oppleve en økning i din følelse av bekymring og angst. Det er også mulig at depresjon kan sette i også. Du kan også begynne å oppleve forvirring og hukommelsestap. Du kan også begynne å få kribling følelser i dine hender og føtter som kan føre til nummenhet.

Trøtthet

En av symptomene på en mangel på B12 vitamin er tretthet selv etter å ha sovet i flere timer. Du kan utvikle en mangel på konsentrasjon som følge av fortsatt tretthet, og du kan føle deg sliten hele tiden. Du kan også merke at din evne til å sove kan bli hindret i tillegg. Du kan finne det vanskelig å sovne, og når sover du kan våkne opp på tilfeldige øyeblikkene gjennom hele natten.

Digestive Symptomer

En mangel i B12 vitamin vil begynne å vise seg i matvaner, og også i noen svært ubehagelig digestive bivirkninger. Du kan begynne å miste appetitten, og når du slutter å spise kan du begynne å oppleve vekttap. Du kunne ha kamper med diaré, og du kan også begynne å oppleve halsbrann. Du kan få en følelse av kvalme som kan føre til oppkast. Du kan også begynne å få problemer med oppblåsthet og gass. Det kan også bli kamper med forstoppelse.

Color

Hvis du lider av en mangel på vitamin B12 så du kan begynne å legge merke til huden blir blek og kalkholdig. Tungen din kan også bli en lysere rødt, og det kan også begynne å bli tykkere.

Liver

En av symptomene på vitamin B12 mangel er en forstørring av leveren. Dette kan begynne å forårsake smerte i midten av ryggen din, og det kan også føre til ubehag i magen også. Leveren er normalt organ som lagrer vitamin B12 for kroppen, så hvis leveren ikke lenger fungerer så vitamin B12 når ikke de organene som trenger det. Et av de områdene som trenger vitamin B12 er tarmene. Uten vitamin B12 avføring kan bli smertefullt.


Previous:nothing Next:matvarer for å unngå for et sunt hjerte

Relaterte artikler


 • bivirkninger av md1t
 • sure vs alkaliske matvarer
 • hypothyroid vekttap diett
 • omega 3 vitamin informasjon
 • carb telling diett tips
 • uønskede bivirkninger av vitamin D3
 • tips om bruk av ultratynne rask plan
 • hvordan bli motivert til å spise riktig
 • grunnen bison ernæringsmessige informasjon
 • vekttap med kanel
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com