ideelle lav glykemisk mat inntak

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2012-02-29
Enten du er diabetiker eller bare ute etter å forbedre din generelle helse, være oppmerksom på glykemisk indeks av maten du spiser kan gi deg mer energi og forbedre din velvære. Ved å velge matvarer som anses lav eller moderat på glykemisk indeks, eller GI, kan du oppmuntre helsen til bukspyttkjertelen og hormonnivåene

Du trenger:. .
Vann Ionizer
pH test strimler.

glykemisk indeks (GI)

Glykemisk indeks er en skala som måler hvor raskt en matvare fremprovoserer en insulin respons etter at det er konsumert. Skalaen er delt inn i tre kategorier: høy, moderat og lav. Høy GI matvarer gir en rask glykemisk respons, og dermed øker blodsukkeret i løpet av få minutter for å bli spist. Disse matvarer provosere frem en rask respons bukspyttkjertelen og føre til at bukspyttkjertelen til nesten umiddelbart produsere store mengder insulin for å holde kroppens blod sukker nivåer fra å bli for høy. Moderat GI matvarer produsere en insulin respons som er mindre uttalt, noe som betyr at bukspyttkjertelen fortsatt stimuleres til å produsere insulin, men ikke i mengden som en høy GI mat ville. Lav GI matvarer gir en minimal glykemisk respons, noe som betyr at de ikke øker blodsukkeret raskt eller mye, og derfor ikke krever mye insulin fra bukspyttkjertelen.

The GI tildeler numre som korrelerer med visse matvarer. Tallet representerer prosentandelen av glukose eller sukker, som er i maten. Jo lavere tall, jo lavere maten faller på GI skalaen. Høy GI matvarer er de som er klassifisert som> 70, moderat regnes 56-69, og lav anses å være 55 eller mindre.

Over tid, kan bukspyttkjertelen bli trøtt og sliten på grunn av konstant insulin produksjonen som er provosert av høy GI matvarer. Som bukspyttkjertelen blir mer slitt ned, det kan ikke lenger holde tritt med insulin som kreves for å holde blodet sukker i sjakk, og diabetes sett i. Ved å velge lav GI matvarer, kan denne prosessen forebygges eller forvaltes.

Eksempler

Generelt, høy GI matvarer har høye mengder sukker eller raffinerte karbohydrater og lite fiber, proteiner eller fett. Tilføyelsen av disse viktige næringsstoffene kan senke GI i maten du spiser. For eksempel, en skive ristet brød med hvit drue gelé anses å være høy GI fordi det øker blodsukkeret veldig raskt. Men en skive av hele hvete toast med peanøttsmør faller under moderat GI. Hele hvete toast inneholder rikelig mengder fiber, og tillegg av peanut smør i stedet for gelé legger proteiner og fett som reduserer opptaket av karbohydrater i toast.

Noen eksempler på lav GI matvarer inneholder nøtter, frø, kjøtt, ost, de fleste frukter (med unntak av vannmelon, bananer og ananas) og grønnsaker (unntatt poteter), hele korn og melk.

Ideell lav GI matvarer og matvarer for å unngå

Mange tror at å følge en lav GI diett betyr at de må kutte ut brød, pasta, ris og søtsaker. Mens mange av disse produktene gjør faktisk faller inn i moderat og høy GI, mange er fortsatt tillatt. Sats på hele korn brød, pasta og ris, og mens baking, bruker hele hvetemel i stedet for hvitt mel. Ofte minimerer tillegg av fett eller proteiner også matens GI. For eksempel har sjokoladekake med glasur typisk lav GI grunn av høyt fettinnhold. Det er imidlertid viktig å telle kalorier og velge mat, for det meste, som er både lite fett og lavt på GI skalaen.

Foods som godteri (bortsett fra sjokolade, på grunn av sitt høye fettinnhold), poteter, hvitt brød og ris, frokostblandinger er alle av høy GI og bør unngås når det er mulig for maksimal helsefordeler.

En diett rik på magre proteiner, naturlig, umettet fett fra produkter som oliven, nøtter og frø, samt rikelig med grønnsaker, frukt og fiber-fylte hele korn vil holde diett lav på glykemisk indeks og hjerte-sunn.


Previous:nothing Next:informasjon om sunn helbredende mat pyramide

Relaterte artikler


 • sunne måltider lunsjtid
 • hvordan brenne fett / ufortalte hemmeligheter til en seks pack
 • sunn ting å spise og drikke for hjertet
 • åtte retningslinjer for et sunt kosthold
 • rene spise måltidsplanlegger
 • helse tips for vekttap
 • 3000 kaloriinntak
 • vann detox dietter
 • hvor mye protein er i grønnsaker?
 • å spise mettende pizza og fortsatt bo mager og passform
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com