matvarer for å unngå under kjemoterapi

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-02-18
Kjemoterapi behandlinger utgjøre unike utfordringer til pasienter. De fleste er kjent med de vanlige, visuelle bivirkninger av kjemoterapi behandlinger, inkludert håravfall og en skrøpelig utseende. Dessverre har mange mennesker ikke innser den andre endringer i livsstil som følger med disse behandlingene.

For personer som gjennomgår cellegiftbehandling, ernæringsmessige matvarer er svært viktig å gjenopprette styrke, energi og helse til kroppen. Pasienter må forholde seg strengt til feiende diett restriksjoner for å unngå uønskede bivirkninger og ekstra ubehag.

Hot eller krydret mat

Avhengig av hvilken type kjemoterapi behandling blir mottatt, kan pasientene være spesielt utsatt for munn sår eller lignende problemer. Hot eller krydret mat kan forverre sensitive vev i munn og resultere i munnen sår, tørr munn, sår hals eller ekstra dental og tannkjøtt.

Acid reflux og magesmerter er også vanlige bivirkninger av hot eller krydret mat i noen enkelte, men er spesielt forferdelige for kjemoterapi pasienter som allerede er svake og opplever smerter i kroppen.

Greasy eller stekt mat

Spise ekstremt fet mat ikke er anbefalt under kjemoterapi. Disse matvarene, som ofte er fettete eller stekt, negativt påvirker kroppens stoffskifte. Pasienter som allerede sliter med å sanke nok kalorier og protein fra kosten deres lider uhyre fra mangelen på næringsinnholdet i disse matvarene. Greasy eller stekt mat kan også føre til dramatiske endringer vekt og hyppig forstoppelse.

Sukkerholdige Foods

I likhet med fet eller stekt mat, veldig søt eller sukkerholdige matvarer inneholder svært lite næringsinnhold. På grunn av den kjemiske effekten av behandlingen, kan mange matvarer virke tørt eller smakløst. Pasientene bør unngå trangen til å spise søt mat, men fordi de kan forbedre kvalme og øke sannsynligheten for oppkast. Høye mengder sukker også negativt påvirker kroppens stoffskifte og sap kroppen av energi. Dette resulterer i trøtthet og vektøkning.

Store måltider

Selv ernæringsmessige måltider bør ikke spises i store mengder. Til tross for den sjenerøse porsjoner som pasienter kan ha hatt før behandling, kan cellegift gjør pasientene i stand til å holde store mengder mat i magen uten oppkast.

Mange kjemoterapi pasienter opplever et tap av matlyst. Til tross for behovet for ernæring, er det ikke lurt å tvinge maten inn i kroppen når kroppen ikke er sulten for det. Dette kan gjøre stor skade og forårsake ytterligere bivirkninger, inkludert diaré.

Sterke smaker

Foods med sterke lukter eller smaker kan forårsake unødvendig elendighet i chemo pasienter. Kvalme og oppkast er vanlig og kan utløses av særlig sterke aromaer. Smaker registrere annerledes under kjemoterapi, og det er vanlig for sterke smaker å smake bitter eller metallisk. Diaré eller forstoppelse kan også skyldes sterkt flavored mat.


Previous:nothing Next:hvilke matvarer som inneholder vitamin B5?

Relaterte artikler


 • free høy-protein diett menyen
 • hvordan finne enkle måter å kutte ned på snacks
 • hvor å miste 10 pounds i en måned
 • hvordan kosthold (online) uten egentlig slanking
 • hvordan kan du få vekten med høyt stoffskifte?
 • pyridoksin behandling
 • mat å spise for å få vekt for kroppsbygging
 • om dash kosthold & diabetes
 • den ernæringsmessige verdien av kokt korn
 • hvordan gjøre wheatgrass juice
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com