beregning av fett og kalorier i matvarer

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-08-29
Calorie kontroll er en nødvendig del for å miste vekt. Det er konsensus for ernæringsfysiologer, kliniske ernæringsfysiologer og alle kliniske vekttap studier. Når du teller kalorier, blir du klar over hvilke matvarer er høyt eller lavt i kalorier og som hjelper deg å gjøre gode valg om hva du skal spise. Det er mer enn dobbelt så mange kalorier i ett gram fett som det er i et gram protein eller karbohydrater, så det er smart å beregne både fett og kalorier i kostholdet ditt

Du trenger:. .
Eventuelle Food

Beregning Kalorier

Selv om du ikke gjør noe, er kroppen fortsatt konsumere kalorier å gjøre sitt arbeid. Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler at forbruket av ikke mindre enn 1200 kalorier om dagen på grunn av dette. De fleste voksne brenne mer enn 1200 kalorier om dagen. Men så lenge du forbrenner flere kalorier enn du forbruker, vil du miste vekt. Et halvt kilo kroppsfett inneholder omtrent 3500 kalorier. Uten å ta hensyn til trening, redusere kaloriinntaket ditt med 3500 kalorier vil resultere i vekttap på ett pund.

Et sunt kosthold kombinerer høy-kalori, medium-kalori-og kalorifattig mat. Fett er høy-kalori mat. Magert kjøtt, pasta, ris og redusert fett meieri er middels-kalori mat. Frukt og grønnsaker er kalorifattig mat. Matvarer som sukker-fylt kullsyreholdige brus og godteri blir ofte kalt tomme kalorier mat siden de har liten næringsverdi. Selv om det ikke er noen matvarer som har negative kalorier, er en negativ-kalori diett basert på mat som øker stoffskiftet, noe som brenner flere kalorier.

Vekttap studier viser at personer som holder en mat-og treningsdagbok gå ned i vekt og holde den vekten tapet bedre enn folk som ikke holder styr på hva de spiser. Telle kalorier kan være et verdifullt verktøy i forbindelse med slanking dagbok.

Det er online ressurser for kalori telling og oppslagsverk for å hjelpe. Merking av visse matvarer kan fortelle deg enkelt om kaloriinnholdet. Hvis du ser ordene "Calorie Free" som betyr at det er færre enn fem kalorier per porsjon. "Low Calorie" betyr at det ikke er flere enn 40 kalorier per porsjon. "Redusert eller færre kalorier" betyr at varen ikke inneholder mer enn 25 prosent av kaloriene som finnes i den vanlige versjonen av den maten.

Beregning Fat

Kroppen behandler fett forskjellig fra måten den behandler protein og karbohydrater. Det tar mindre energi å konvertere spist fett i kroppen fett enn det gjør å konvertere protein og karbohydrater til kroppsfett. Ikke bare det, men karbohydrater og protein inneholder 4 kalorier per gram i vekt mens fett inneholder 9 kalorier per gram. De fleste kliniske ernæringsfysiologer anbefaler at fett utgjør 20 prosent til 30 prosent av din totale maten kalorier. De anbefaler også erstatte animalsk fett og vegetabilsk fett eller oljer.

Av alle disse grunner, er det fornuftig å holde styr på fettet du spiser. Det er viktig å se utover de fettprosent oppført på etikettene for å beregne hvor mye fett du spiser. For eksempel er hele melk 3,5 prosent fett, som ikke høres ut som mye. Men hver kopp med melk inneholder åtte gram fett eller 72 kalorier (8 gram x 9 kalorier per gram fett)

Advarsel:. Low Fat kan være høyt Calorie

Se opp for lite fett eller fett-fri matvarer. Selv om de kan være lav i fett, de er ofte høy i sukker. Det betyr at de kan være høy i kalorier og lav i ernæring.


Previous:nothing Next:ukentlige protein diett plan

Relaterte artikler


 • hvordan vann filtrering plantene arbeid
 • enkle vekttap triks
 • hvor å miste vekt i enkle og enkle måter
 • hvordan å få vekt ved å ikke spise
 • helseeffekter av vegetarisk og vegansk kosthold
 • hvordan gjøre diett planer med gode kosttilskudd retningslinjer
 • tips om å miste vekt og holde den av
 • mat som inneholder store mengder kobber
 • matvarer som ikke er sunt for hjertet
 • tips om sitron honning rens
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com