god mat for å lindre menstruasjonssmerter

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2010-01-12
Årsaken til menstruasjonssmerter er utgivelsen av prostaglandin i vevet. Som prostaglandiner utgivelse, svarer livmoren med spasmer at du føler som menstruasjonssmerter. Menstruasjonssmerter kan være mild til alvorlig og kan skje når som helst fra dagen før du starter perioden til slutten av mensen. Mens noen kvinner kan finne lindring av smertestillende medikamenter som ibuprofen, en mer naturlig tilnærming er ved å velge gode matvarer å lindre menstruasjonssmerter

Calcium

En studie publisert i en 1998 utgave av The American Journal of Obstetrics og gynekologi indikerer at det er en sterk sammenheng mellom PMS symptomer, som menstruasjonssmerter, og kalsium absorpsjon (se Referanse 2). I Columbia University College of Physicians og kirurger studie (se Referanse 2), hjalp en kalsiumkarbonat supplement lette PMS symptomer hos noen kvinner med opp til 75 prosent. Fordi kalsium bidrar til å slåss mot andre tilstander, som osteoporose, mange leger anbefaler kvinner å ta et kalsiumtilskudd eller øke kalsium rik mat i kostholdet. Hvis du velger å ta et supplement, jenter i alderen ni til 18 trenger 1300 mg per dag; kvinner i alderen 19-50 trenger 1000 mg per dag, og kvinner over 50 trenger 1200 mg per dag.

Linfrø

linfrø, en plante-avledet form av omega 3 fettsyrer, hemmer faktisk utgivelsen av prostaglandiner i vev din. Det betyr at det er ingen grunn for livmoren til spasmer, gi deg lindring av menstruasjonssmerter. Linfrø gir også kroppen med essensielle omega 3's. Nyt en eller to ts av bakken linfrø hver dag for de mest nytte. Du kan strø den over frokostblanding din, rør inn i en smoothie, eller bland den inn med salaten din så det er praktisk og lett å spise.

Unngå Rødt kjøtt

Rødt kjøtt kan faktisk bringe på tilstrømningen av prostaglandiner i vev, så du kan vurdere å unngå at store biff eller hamburger i løpet av menstruasjonen. I stedet velger lavt fett proteiner som kylling og fisk.

Forebyggende Care

Spise sunn mat er ikke alltid nok til å bekjempe menstruasjonssmerter. Fordi du kan potensielt lide lavt blodsukker og tretthet på grunn av blodtapet som oppstår når du har mensen, spise sunn mat med hyppige mellomrom. I stedet for å ha tre store måltider om dagen, nyt seks mindre måltider. Dette vil bidra til å holde blodsukkeret opp, gir deg energi til å gjøre det gjennom dagen, og hjelper deg å finne lindring av menstruasjonssmerter. Hvis du beholder vannet når du har mensen, velge matvarer lav i natrium. Det kan også bidra til å redusere inntaket av koffein og alkohol i løpet av denne tiden til å hjelpe kroppen din opphold hydrert.

Holde seg frisk All Måned

Spise et utvalg av frukt, grønnsaker, magre proteiner, hele korn, sunn oljer og fettfattige melkeprodukter i løpet av måneden kan bidra til å holde kroppen i balanse og hindre menstruasjonssmerter når du har mensen. Opprettholde en regelmessig mosjon rutine kan også bidra til å redusere intensiteten av menstruasjonssmerter og andre menstrual symptomer du opplever i løpet av syklusen.


Previous:hvordan å miste buk fett smertefritt Next:matvarer for å kurere menstruasjonssmerter

Relaterte artikler


 • hvordan du velger rotfrukter som lette leddgikt smerte
 • leddsmerter og kosthold
 • hvordan gjøre sunne pannekaker med frukt
 • hvordan å skjære ned på fet, til rødt kjøtt redusere leddgikt smerte
 • hvordan å nå dine vekttap mål
 • hvor å miste vekt (uten å føle smerte!)
 • hvordan bli slank lår
 • hvor å konvertere vegetarisk mat guide pyramide til handleliste
 • hvordan forskning omega 3 fiskeolje for smerte
 • hvordan å miste buk fett smertefritt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com