hvordan å lette leddgikt smerte ved å redusere bearbeidet mat

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2010-01-12
Noen typer leddgikt smerter kan forbedres gjennom endringer i livsstil, inkludert etter en anti-inflammatorisk kosthold, får regelmessig moderat fysisk aktivitet, og administrere medisiner og kosttilskudd. Mange bearbeidet mat er vurdert pro-inflammatorisk. Det er, kan de bidra til leddgikt smerte. Ved å eliminere bearbeidet mat, og velge hele matvarer i stedet, kan du oppleve at du smerten avtar

Du trenger:. .
Tilgang til et supermarked
En notepad til å lage handlelister, og å lage et tidsskrift for å holde orden på dine symptomer og mat.

Enkel Arthritis Pain ved å redusere bearbeidet mat


en.
Vurdere cupboards. Start ved å ta en titt rundt kjøkkenet. Hvor mye av maten du spiser kommer ut av en pakke, ready-to-eat? Før kaster ting, lage en liste av hele matvarer som kan erstatte den bearbeidede maten du spiser nå. Et lite forskning på hele matvarer kan være nødvendig.
To.
Start forsiktig for success. Unless kan du få litt støtte fra en ernæringsfysiolog eller annet helsepersonell, kan det være lurt å starte sakte . Økning av frisk frukt og grønnsaker du spiser er en stor, enkel måte å starte. Vet du at de optimale antallet porsjoner med frukt og grønnsaker er 5-9 porsjoner hver dag? Denne strategien med å legge gode ting først kan gjøre det enklere å redusere bearbeidet mat du spiser.
Tre.
Spor din suksess. Holde en logg av din kosthold, aktivitet, medisiner og symptomer kan hjelpe deg å se hva som fungerer best. Alle er forskjellige, så det kan hende at enkelte matvarer virkelig plager deg, mens du tåler andre godt. Hver del av din livsstil-kosthold, aktivitet, meds, etc-vil være en faktor i hvor godt du føler. Det er å finne den rette balansen og justere det er utslaget-men du er verdt det
4
Se etter matvarer som er hel-matvarer versjoner av bearbeidet mat du liker. . . Hvis du elsker pakket cookies og spise dem regelmessig, snarere enn å gå "cold turkey", prøve å finne et bedre alternativ. Flere lokale bakerier gjør sunnere, mindre bearbeidede bakevarer. Eller, kan du prøve en økologisk variant.
Fem.
Vit at du er ikke alene-finner støtte. Det er steder på Internett for å finne mer informasjon og støtte for leddgikt din. Din helsearbeidere kan ha ideer om tilkobling med andre.

Tips og advarsler


 • Akkurat hva er bearbeidet mat? Jo mer som er gjort i en food mellom gården og din plate, jo mer bearbeidet det er. Måltider som er klare til å pop i mikrobølgeovn er svært bearbeidet. Et eple rett fra gården er ubehandlet, eller hele mat. Hermetiske eller frosne grønnsaker er i mellom-de er behandlet, men ikke så svært behandlet som en TV middag. Jo mer bearbeidet mat er, desto mer kjemikalier ugjenkjennelig for menneskekroppen det vil inneholde. Det er disse kjemikaliene at folk som tillegger anti-inflammatorisk spising sier at gjerningsmannen i å utløse betennelse og gjøre leddgikt smerte verre.
 • En kostholdsekspert kan hjelpe deg å identifisere matvarer som påvirker din smerte.
 • En annen måte å gjøre dette er en "eliminering diett", et meget enkelt kosthold som er fulgt i flere uker, og deretter sakte liberalisert. Fordelen med denne "cold turkey" tilnærming er at du kan fort føle deg dramatisk bedre-og hvis du gjør det, vet du at du er følsom for matvarer du spiser. En kostholdsekspert kan hjelpe deg med en eliminering kosthold.
 • alltid snakke med legen din før du foretar disse eller andre endringer i livsstil.
 • Arbeid med helsen din profesjonelle på en omfattende leddgikt smerte management program . De er der ute!


 • Previous:hvordan du velger rotfrukter som lette leddgikt smerte Next:hvordan å skjære ned på fet, til rødt kjøtt redusere leddgikt smerte

  Relaterte artikler


 • hvordan du velger rotfrukter som lette leddgikt smerte
 • hvordan å gå ned i vekt på vegan til middag kosthold
 • hvordan du bruker gurkemeie for å redusere betennelse og smerte
 • hvordan å behandle og forebygge hemorroider naturlig og smertefritt
 • kosthold for menstruasjonssmerter
 • einebær og rosiner for smerte
 • kalsiumtilskudd og leddsmerter
 • hvordan bruke cayennepepper for leddgikt smerte
 • olivenolje rettsmidler for magesmerter
 • hvordan forskning omega 3 fiskeolje for smerte
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com