hvordan en overgang til et glutenfritt livsstil relativt smertefritt

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2010-01-12
Discovering du er intolerant eller allergisk mot gluten (en tilstand kalt cøliaki) kan være ødeleggende og frustrerende. Leger og ernæringsfysiologer ofte tilby et vaskeri liste over mat du bør unngå, men ingen strategier om hvordan å leve med denne dietten. Her er hvordan jeg gått inn i dette kulinariske livsstilen

Du trenger:.
Tålmodighet
. En følelse av eventyr.


en.
Ha en synd fest. Få en fest lue eller tiara, en CD som gjør at du føler deg trist, en boks med din favoritt "nå off grenser" godbiter, og vev. Spis deg syk mens du gjenskinn på din begrenset liste og virkelig velte seg i hvor trist du føler om dette livet endringen. Du kan ha mange ganger i fremtiden der du vil føle synd på deg selv, men denne første velter tar kanten av.
To.
Erstatter ikke en eneste ting MED A gluten- GRATIS ALTERNATIV! Gluten-free (GF) alternativer (pasta, mel, bakervarer, brød, vafler, etc. . . ) er en ervervet smak og prøver å erstatte kjent mat med dem, kan bare gjøre deg motløs. Munnen trenger tid til å tilpasse seg forskjellige smaker. For eksempel, når jeg først fant ut at jeg var gluten-intolerant, kjøpte jeg en boks med Amy's Chocolate Chunk cookies, tok en bit og kastet boksen bort-æsj! Om et år senere, desperate etter en cookie, prøvde jeg igjen og inhalerte boksen med velbehag. Munnen min var klar for alternative smaker. Så med mindre du var oppdratt med en mye variert kosthold, styre klar av alternativer for en stund.
Tre.
Se på din nåværende kosthold og gjennom deg spiskammers og kjøleskap for å finne mat og måltider du allerede spiser som er glutenfri (du må kanskje holde en mat journal for en uke eller to hvis du ikke allerede har). Sørg for å liste sauser, iskrem, produsere, snacks, etc. . . Denne listen vil være nyttig når du lager menyer rundt din nye restriksjoner og gi deg oppmuntring at du allerede på rett spor!
Fire.
Gi deg selv tillatelse til å spise ting som du kan har begrenset fra din diett før diagnosen din. Potet chips er kanskje ikke hensiktsmessig for andre mennesker, men de er et fast innslag i en GF kosthold. Du må finne godbiter for deg selv når du justerer denne dietten-telle kalorier ETTER du er komfortabel med den nye måten å spise (administrere porsjoner i stedet). Babysteps!
Fem.
Nå ser på din nåværende menyer og måltider og finne måter å fjerne gluten fra kosten din. Bytt ut brød i smørbrød med grønne blad salat (legge til dine favoritt fixin og sauser). Spis frokost burritos med mais tortillas i stedet for toast og egg (til opp "yummy" faktor i ellers tørre mais tortillas, spray med non-stick spray, salt om ønskelig, og varme i en stekepanne betale før smidig). Se etter GF varme og kalde frokostblandinger (må ikke ha byggmalt) og har de hendig for en matbit eller et måltid. Bytt ut brød og knekkebrød med potetgull, tortilla eller mais chips, riskaker eller popcorn. For eksempel fant jeg kylling eller tunfisk salat på ris kaker eller øses på potet chips er deilig. Fondue dypper godt med popcorn eller tortilla chips og Fritos gjøre gode krutonger i salater. Popcorn er en fylling siderett med suppe. Drop bakervarer for en stund, og finne andre glutenfrie behandler i stedet (unne deg eksotiske sjokolade, iskrem eller candies som er GF). Ha pasta pålegg på ris, polenta eller bakte poteter (enkel bakte poteter: Vask og skrubb potetene, pakk enkeltvis i folie, stek i en crockpot i ca 7 timer på lav-perfekt hver gang!). Vær på utkikk etter måltider på din nåværende menyene eller menyene av venner og familie som er naturlig glutenfrie (stekt kylling, potetmos og dampet grønnsaker, for eksempel), og gjør dem til et fast innslag på den nye menyene. Surf på internett, se matlaging viser og bla magasiner for ideer og tilpasse dem som det passer. Jeg oppdaget "bento" (japansk lunsj) og har vært tilpasse dem for kreative og trivelige måltider for meg selv, som ofte lar andre misunnelig! Min favoritt Bento er isbiter eller skiver lunsj kjøtt eller salami, ost i terninger, blandet oliven, agurk /tomat /paprika salat vinaigrette, chips og sjokolade.
6.
virkelig vurdere hva er din favoritt deler av din nåværende måltider. For eksempel, når jeg først fikk av gluten, spiste jeg innsiden av smørbrød, men var veldig misfornøyd og motløs, tenkte jeg manglet smaken av brødet. Jeg skjønte jeg hva jeg virkelig savnet var smaken av majones, og da jeg la til at til sandwich "innvoller", følte jeg mye bedre. Påse at du inkluderer disse små, men viktige deler til måltider. Også at presentasjonen er forlokkende, som gjør maten mer behagelig og gjør at du føler deg bortskjemt.
7.
Tøm ut alle matvarer som har gluten, hvete, hvetemel, havre, havre mel, rug, semule eller modifisert mat stivelse fra pantry din. Dette vil tillate deg å se hvor nær du er til å leve gluten-free allerede. Hvis du har familiemedlemmer som bor sammen med dere som ikke er gluten-fri, kan du vurdere å gi "fornærmende edibles" for dem å bli satt i en annen del av huset mens du lærer å leve og tenke glutenfritt.

8.
Plan og tilberede måltider på forhånd. Å være fanget sulten uten en plan er en oppskrift på katastrofe! Hold et par GF supper i spiskammer din i tilfelle ekstrem sult og ingen plan. Det hjelper å skissere og pakke noen måltider du spiser hjemme og borte fra hjemmet, inkludert snacks. Et eksempel kan være-Frokost: mais tortilla breakfast burritos, skiver epler, kaffe Lunch: "lettucewich" med kalkun, ost, avocado skiver, tomat, majones og sennep, 1 oz. chips, to sjokolade Middag: BBQ kylling på poteter, coleslaw, sjokolade sundaes Snacks: 1 oz. mandler, popcorn
9.
Når du føler deg modig, legge til et glutenfritt alternativ til et måltid. Feire din motet selv om du ikke bryr for varen-du gikk utenfor komfort sonen! Godt gjort! Munnen din er kanskje ikke klar for det nå, men prøv det igjen i et par måneder for å se om munnen venner seg til smaken alternativer. Jeg har vært glutenfrie i ca 10 år, og jeg elsker ikke hver glutenfritt alternativ mat der ute. Men jeg fortsatt oppsøke nye ting-Jeg har nylig oppdaget Teff mel tortillas som nå er et fast innslag i mitt pantry. Du må kanskje finne måter å gjøre GF alternativer mer forlokkende. For eksempel er ris brød ikke deilig med mindre det har blitt ristet-og selv da er det beste åpen-faced som det ikke egner seg til u00ABsandwich style" spiser (ris brød har ikke den samme "gi" som hvetebrød har).
10.
Hvis du er desperat for et bakeri god, prøv denne. Jeg har hatt stor suksess med GF og ikke-GF eaters alike! Det høres kanskje litt merkelig, men gå med meg-det er deilig
Chocolate majones Cake:
3 c. !GF mel (prøv Bob's Red Mill GF alle mel Bland eller lage dine egne ved hjelp av 2 c. hvitt rismel, 2 /3 c. potetmel og 1 /3 c. tapioca mel),
1 1 /2 t . xantangummi (dette er et MUST-det er kostbar, men gjør hele forskjellen i GF baking),
2 1 /4 t. bakepulver,
1 1 /2 t. natron,
1 /3 c. usøtet baking kakao, 2
c. sukker,
1 1 /2 t. vanilje,
1 1 /2 c. majones (kan være egg-fri),
1 1 /2 c. varmt vann,
Chocolate chips-valgfritt (jeg bruker dette alternativet i stedet for frosting, så støv kaken med melis).
Bland alt, men det varme vannet (og sjokolade chips hvis du bruker) sammen. Gradvis blande i varmt vann og bland til en jevn røre. Rør inn sjokoladebiter. Hell i din favoritt forberedt kake panorere (Bundt, ark eller lag) og stek ved 350 til kaken trekker fra sidene av pannen (når du kan lukte kaken, begynner å sjekke det). Frost med din favoritt GF frosting (du vil sannsynligvis ha for å lage din egen). For en annen vri, legge til 1 t. kanel til batter og støv med pulverisert sukker /kanel blandingen.

Tips og advarsler


 • Vær tålmodig med deg selv. Du har dager da være glutenfritt er virkelig forferdelige og du vil føle synd på deg selv (kanskje til og med "falle av vognen"). Dette er normalt. Slapp av på deg selv og ri den bølgen motløshet.
 • Carry snacks med deg overalt. Det er ofte vanskelig å finne en passende snack når hungries streiken.
 • Ordne med vertskapet for samlingene du kan delta å ta med eget sider eller komplette måltider. De fleste er veldig støttende for spesielle dietter.
 • Kjøp en elektronisk mat skala for å holde deler i sjakk. En unse av chips er omtrent nok til ett måltid, men det er lett å spise hele posen.
 • Vurder unngå restauranter under overgangsfasen som du lærer hvordan du spiser og tenker glutenfritt. Grillet kjøtt (over en flamme), bakte poteter og salater (sans krutonger) er vanligvis trygge spill. Men holde en logg over steder du spiser, hva du spiste og hvordan du følte etterpå. Gluten er lumsk og kan slå opp i de rareste steder (pommes frites, for eksempel).
 • Få tak i kokebøker av Bette Hagman eller Carol Fenster, hvis du kan, for bakgrunnen kunnskap inn i dette kulinariske livsstilen.
 • Carry digestive hjelpemidler med deg i tilfelle av utilsiktet inntak.
 • Vurder å ta en multi-vitamin for å gjøre opp for vitaminer og mineraler du kan mangle med den nye kosten (spør legen om nødvendig).
 • Vurder å gå ett bestemt element din "ut til middag treat ". Jeg sluttet å spise salater hjemme slik at jeg kan spise dem når jeg går ut til middag og føler jeg får noe veldig spesielt, siden de fleste elementene på restaurant menyene er off-limits.
 • Finn en mentor hvis du kan. Det er to damer på jobben min som er glutenfritt og veldig motløs. Jeg begynte å få inn godbiter for bare oss, og de begge bekjente de nå ønsket de ikke visste de kunne spise slik yummy ting! Men det ga dem håp om å leve vellykket glutenfritt og gav dem mot til å prøve ut nye matvarer.
 • velmenende mennesker kan ikke forstå hvorfor du ikke kan "bare ha det denne gang" eller vil presentere deg med en rett de synes er akseptabelt, men ved gransking, er det ikke. Takk dem sterkt og konsist forklare hvorfor du ikke kan spise elementet (jeg har tatt med grafiske detaljer om mine symptomer til de tunge gluten langere slik at de får et klart bilde av elendigheten jeg har senere). De fleste er forståelse, og kan stille spørsmål om din tilstand. Svar så ærlig som du føler deg komfortabel.
 • Aldri anta at du vil finne noe å spise uansett hvor du går. Ta med noe bare i tilfelle.
 • Ingen ønsker å høre deg klage om din diett (dette er erfaring snakker!). Det vil være vanskelig i begynnelsen å ikke bo i en konstant synd parti, men å finne og feirer behandler og suksesser er mer moro å være rundt.


 • Previous:Slik smertefritt kutte kalorier fra kosten din Next:hvor å miste vekt (uten å føle smerte!)

  Relaterte artikler


 • hvordan komme i form og leve et langt liv
 • hvordan forskning omega 3 fiskeolje for smerte
 • medisiner og mat å avlaste nedre abdominal gass smerter
 • hvordan å håndtere smerte krisen forbundet med sigdcelleanemi
 • hvordan å gå ned i vekt for travle mennesker
 • hvordan å avgifte kroppen din
 • hvordan bli slank lår
 • fibromyalgi smertelindring kosthold
 • hvordan du legger til mer fiber i kosten
 • olivenolje rettsmidler for magesmerter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com