kan kroniske leddsmerter reduseres med viktige næringsstoffer?

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2010-01-12
Den felles smerter forbundet med leddgikt, høy alder eller kroniske tilstander gjør at de fleste dag-til-dag oppgaver en smertefull prøvelse. Det finnes medisiner som kan hjelpe med problemet, men før ty til det, er det en god id¨¦ å gjøre en innsats for å angripe tilstanden naturlig å unngå bivirkninger. Her er noen måter du kan bekjempe kroniske leddsmerter

Joint-Friendly Vitaminer og mineraler

Vitamin C og vitamin E er. begge antioksidanter som kan bidra til å redusere brusk forringelse og betennelser. Vitamin B3 (niacin) bidrar til å lindre smerter og betennelser. En mangel på vitamin B5 kan føre til leddgikt smerte og en forverring av ledd, og tilskudd er viktig for dem med kroniske smerter. Leddbrusk er også vedlikeholdes og fornyes av vitamin A og mineralene sink, bor og kobber. Siden en mangel på kalsium kan føre til at kroppen til å ta tilbudet som den trenger direkte fra beina, slik at du har riktig mengde er viktig. Endelig, virker vitamin D i tandem med kalsium og kan bidra til å forbedre bein og felles helse.

Vitamin-Rich Foods

Mens mange leger anbefaler kosttilskudd, er det best å få disse vitaminer og mineraler direkte fra mat kilder for å forbedre felles helse. Vitamin C finnes i grønn og rød paprika, jordbær og sitrusfrukter, mens vitamin E er i mandler, søtpoteter og grønne bladgrønnsaker. Vitamin B3 er i lav-fett kjøtt, brokkoli og peanøtter, og vitamin B5 er i belgfrukter, helkorn frokostblandinger og Royal Jelly (et derivat av bee pollen). Vitamin A er i tunfisk og melk, sink er i østers, havremel og brun ris, kobber er i paranøtter, pekannøtter og granola, og boron er i hasselnøtter, avokado og rosiner. Kalsium og vitamin D kan både finnes i befestede melk, laks og makrell.

Urter og ekstrakter

Glukosamin og chondroitin er ofte kombinert for å opprettholde riktig brusk og redusere smerter i leddene. S-Adenosylmethionine (samme), som finnes naturlig i kroppen, kan fungere som en smertestillende eller anti-inflammatorisk. Tumeric, en urt som brukes i de fleste karriretter, bidrar til å lindre leddsmerter, betennelser og bein forhold. Bromelain er et enzym som finnes i ananas og det eliminerer kjemikalier som forårsaker verkende og hevelse. Også har omega-3 fiskeoljer vært kjent for å motvirke smerte-skaper kjemikalier og kan tas med andre kosttilskudd i tillegg.


Previous:fibromyalgi smertelindring kosthold Next:hvordan å behandle og forebygge hemorroider naturlig og smertefritt

Relaterte artikler


 • hvordan gjøre sunne pannekaker med frukt
 • hvordan du kan redusere salt i kosten uten at det går smaken
 • Slik smertefritt kutte kalorier fra kosten din
 • kosthold for menstruasjonssmerter
 • hvordan å skjære ned på fet, til rødt kjøtt redusere leddgikt smerte
 • hvordan å gå ned i vekt for travle mennesker
 • hvordan vite om du er en følelsesmessig eater
 • hvordan en overgang til et glutenfritt livsstil relativt smertefritt
 • Slik: figur: kalorier vs gå den av
 • å spise sunt på en fast food restaurant
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com