leddsmerter og kosthold

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2010-01-12
De fleste medisinske tilstander kan ha nytte av et sunnere kosthold og leddsmerter er ikke annerledes. Leddsmerter berører mange mennesker, og selv om leddsmerter kan være et resultat av flere typer medisinske problemer, slik som diabetes, fibromyalgi og leddgikt, kan metoder for å behandle smerten være lik. Leddsmerter fra alle disse forholdene vil dra nytte av en sunn og næringsrik diett. Dietten krever legge visse matvarer til hva du spiser, og kutte ut andre. Det kan også kreve at du tar spesielle tilskudd.

Supplements for Your Diet

Ta kosttilskudd kan være en nødvendig del av ditt kosthold for å hjelpe felles problemer. Noen mennesker som lider med smerter i leddene må kanskje legge til spesielle felles kosttilskudd som heter glukosamin og chondroitin. Glukosamin er naturlig finnes i brusk, men som du alder kan du begynne å miste det. Glukosamin er avledet fra glukose og en aminosyre kalt glutamin. Glutamin hjelper med å strukturere ledd og leddbånd, og når ledd og leddbånd bryte ned, kan smerten være ettervirkning. Chondroitin virker ved å hindre andre enzymer i kroppen for å rive ned cartliage i leddene. Hvis kroppen blir tømt for kondroitin, kan leddene bli svake og skadet. Doseringsanbefalinger er 1200 to1500 mg glukosamin daglig sammen med 900 til 1200 mg av kondroitin.

Mat å spise

Anbefalinger for lindre leddsmerter er mat høy i Omega-3. Omega-3-rik mat er fisk som laks og tunfisk og linfrø og spirulina. Frukt og grønnsaker er et høyt anbefalt del av en diett for leddsmerter. De er kjent for å bidra til å redusere betennelse i muskler og ledd. Fargerike frukter og grønnsaker er de beste for å redusere betennelser og redusere smerte. Eksempler på disse vil være tomater, paprika, alle bær, gulrøtter, bananer, epler og meloner. Alle disse matvarene er pakket med flavenoids, sammen med andre viktige anti-oksidanter som er svært nyttig i kampene betennelse. Anti-oksidanter er også kjent for å reparere skader på celler og vev. De er byggesteiner for sterkere brusk, sener og leddbånd.

Foods Unngå

Det er visse matvarer som har blitt funnet å øke leddsmerter og betennelser, og bør unngås. Ledd, sener og leddbånd er primært består av protein kollagen, som er nødvendig for sunne muskler og ledd. Maten du spiser kan enten bryte ned kollagen eller hjelpe til å gjenoppbygge den. High-karbohydrater mat er kjent for å øke leddsmerter og betennelser, fordi de ødelegger kollagen snarere enn å bygge den. High-karbohydrater mat og raffinert sukker også forårsake skade på kollagen. Eksempler på slike matvarer er hvitt brød, hvit poteter, søtsaker, brus, godteri og chips. Disse matvarer har muligheten til å øke betennelse i leddene, noe som vil øke sjansene for smerte.


Previous:einebær og rosiner for smerte Next:medisiner og mat å avlaste nedre abdominal gass smerter

Relaterte artikler


 • hvordan å bekjempe abdominal bloating
 • hvordan å gå ned i vekt på vegan til middag kosthold
 • hvordan gjøre sunne pannekaker med frukt
 • hvordan bli slank lår
 • Slik: figur: kalorier vs gå den av
 • matvarer for å kurere menstruasjonssmerter
 • hvordan å avgifte kroppen din
 • hvordan bruke cayennepepper for leddgikt smerte
 • hvordan forskning omega 3 fiskeolje for smerte
 • hvordan en overgang til et glutenfritt livsstil relativt smertefritt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com