matvarer for å kurere menstruasjonssmerter

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2010-01-12
Når du legger ukene-måned etter måned, år etter år-at den gjennomsnittlige kvinnen har sin månedlige periode, utgjør det til fem år av sitt liv. Fem år er lang tid å lide gjennom ubehag som menstruasjon årsaker. Trøtthet, gjør oppblåsthet og kramper ikke å begrense en kvinnes liv lenger, imidlertid. Forskere tror nå at noen matvarer faktisk kan kurere menstruasjonssmerter

Årsaker til Cramps

Det er to klassifiseringer av menstruasjonssmerter: krampaktig og kongestiv. Hunner med krampaktig krampe har et overskudd av series 2 prostaglandiner, som forårsaker sammentrekning av glatte muskler, inkludert livmoren. Den økte produksjonen av prostaglandiner nær slutten av en kvinnes syklus resultater i kramper, kvalme, forstoppelse eller diaré. Selv om alvorlige i tenåringer og kvinner i 20-årene, forbedrer krampaktig krampe smerter vanligvis etter fødsel og med alderen.

Kongestiv kramper er assosiert med oppblåsthet, væskeansamlinger, hodepine og brystsmerter. Spise visse matvarer, som for eksempel hvete, hel-melkeprodukter, margarin, salt, og koffeinholdige og alkoholholdige drikker kan forverre tilstanden. Ifølge Dr. Susan M. Lark, leder av PMS og overgangsalder Self-Help Center i Los Altos, California, ernæringsmessige endringer kan lindre en kvinnes livskvalitet under menstruasjon.

Calcium

En høy-kalsium kosthold har vist seg å gi dramatiske fritak fra menstruasjonssmerter. James G. Penland, Ph. D. , en psykolog med det amerikanske Department of Agriculture, fant at 1 340 milligram daglig av kalsium vil redusere kramper og vannretensjon samt bedre konsentrasjon og humørsvingninger. Mens frukt og grønnsaker er gunstig, vil en kopp fettfattig yoghurt eller lettmelk levere 300-400 milligram kalsium.

Mangan

Mer forskning er nødvendig, men minst fire studier har indikert at en kosthold inkludert 2 mg daglig av mangan kan redusere menstrual flyt og kramper. Hermetisk ananas juice, frø, nøtter, kakao, skalldyr, og te er gode kilder til mangan.

Vitamin B6

Vitamin B6 bidrar med produksjonen av serien en prostaglandiner, den "gode" prostaglandiner som holder menstruelle kramper under kontrollen. Hold den daglige dosen til maksimalt 100 milligram med mat som bananer, avokadoer, kylling, brun ris, soya, peanøtter og valnøtter.

Niacin

Lark av PMS og overgangsalder Self-Help Center rapporterer at studier tyder på at niacin er 90 prosent effektiv i å lindre menstruasjonssmerter. Hun foreslår et daglig inntak på 25 til 100 milligram av niacin gjennom matvarer, inkludert kyllingbryst, kalv og forsterkede frokostblandinger.


Previous:god mat for å lindre menstruasjonssmerter Next:einebær og rosiner for smerte

Relaterte artikler


 • hvordan gjøre enkle endringer i kostholdet ditt
 • koffein tilbaketrekning og muskelsmerter
 • god mat for å lindre menstruasjonssmerter
 • hvordan vite om du er en følelsesmessig eater
 • hvordan du velger rotfrukter som lette leddgikt smerte
 • hvordan å miste vekt og holde den av
 • einebær og rosiner for smerte
 • hvor å miste vekt smertefri og enkel
 • kan kroniske leddsmerter reduseres med viktige næringsstoffer?
 • Slik smertefritt kutte ned på sukker
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com