hvordan stoppe maten avhengighet

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-08-26
Mange folk ikke innser mat kan bli en avhengighet akkurat som alkohol, narkotika eller shopping. Mat rusavhengige opplever mange av de samme symptomene for uttaket som irritabilitet, humørsvingninger, sinne, sorg og akkurat som noen trekker seg fra alkohol eller narkotika. Selvsagt trenger vi mat til drivstoff kroppene våre, men mange blir avhengige av overspising å føle en følelse av velbehag. De bruker mat som en mestring mekanisme for å føle seg bedre bare som en alkoholiker eller narkoman bruker sin avhengighet. Hvis du føler at spising er ute av kontroll så her er noen måter å bidra til å overkomme en food avhengighet.

Du trenger:
En Blender
. En Banana.
Blåbær.
Bjørnebær.
Jordbær.
Ananas (en liten boks med Dole ananas er greit.
 Bare sørg for at den er i sin egen juice)


en
Hold en food journal -!. .
Skriv skjønner alt du spiser og hvor mye av det du spiser . Når du holde styr på alt du spiser det er lettere å se akkurat hvor mye du forbruker. Også skrive ned hvordan du følte da du spiste. For eksempel hvis du var glad, spent, følte seg bedre. hvis du merker du spiser når du ikke er fysisk sulten, prøv å se hvorfor du ønsket å spise. Holde alt dette i et tidsskrift gir deg en sjanse til å se et mønster i dine spisevaner slik at du kan bryte dem. For eksempel hvis du var trist, ensom, deprimert, skriv ned følelsene du følte før spising, så hvordan du følte under og etter
2
Spis sakte -. .
Mat rusavhengige har en tendens til å spise fort og det tar deres hjerner lenger tid å realisere de hadde spist. Så spiser sakte for å hjelpe hjernen din registrerer du spiser, og det kan hjelpe deg å spise mindre. Også prøve å ikke spise mens du ser på TV eller lese siden det kan være bli en fast rutine og du kan spise enda mer.
Bruk mindre tallerkener-Forskning har vist at jo større platen vi bruker, jo mer vi har en tendens til å spise. Bruk en plate som ikke er større enn seks inches over til å unngå å sette for mye mat på tallerkenen din. Vi ofte føler at vi må fullføre maten på vår tallerken, selv når vi er fulle. Så bruker en mindre tallerken betyr mindre mat på den, noe som fører til bruk spise mindre
3
Vei deg hver dag -!.
Jeg vet dette er en hard en! Ingen ønsker egentlig å se vekten som de er hver dag. Men du er bedre av å vite da ikke vite! Å gjøre dette vil hjelpe deg å kontrollere hva du spiser mens du ser vekten vunnet eller tapt på en jevnlig basis.
Har støttende mennesker rundt deg-Hvis du har venner eller familie som virkelig støtter deg som er stor. Men hvis dine venner eller familiemedlemmer synes å være mer som ikke støttes, deretter finne folk som har din beste interesse på hjertet. Din lokale Weight Watchers er et flott sted å slå til. Det er også en Over eaters Anonym gruppe du kan bli med som bare tar donasjoner slik at du kan gi akkurat det du ønsker. Det er mange online nettsteder du kan delta for støtte, samt
4
Snakk yo mat -. .
Det høres kanskje dumt, men hvis du forteller den smultring, chips, eller andre junk food, som kroppen ikke trenger det høyt, det virkelig kan hjelpe. Du vil begynne å innse selv hvor ille det er for deg og det kan hjelpe deg til å tenke på det før du putter den i munnen. Mange mat narkomane spiser så fort og bare dytte den i munnen uten å engang gi den en tanke.
Viktigst IKKE GI OPP! Hver person reagerer på ulike strategier annerledes. Du må prøve noen forskjellige strategier til du finner den som fungerer best for deg. Du kan selv ønsker å prøve en mot en behandling hvis gruppeterapi fungerer ikke for you. It er viktig å lære å bruke mat til drivstoff kroppen din og ikke som en mestring mekanisme for å takle livets vanskeligheter.


Previous:hvordan du gjør en kolon renset uten smerter og kostnader Next:hvordan stoppe sen kveld nibbling

Relaterte artikler


 • hvordan du trygt gå ned i vekt raskt
 • hvordan komme i form og leve et langt liv
 • hvordan å lindre og forebygge smerter i korsryggen
 • hvordan vet fordelene ved å spise laks
 • hvordan å mestre vekttap ved å spise sunt
 • hvordan å gå ned i vekt uten smerter
 • Slik: figur: kalorier vs gå den av
 • hvordan å gå ned i vekt på vegan til middag kosthold
 • hvordan en overgang til et glutenfritt livsstil relativt smertefritt
 • kosthold for menstruasjonssmerter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com