hvordan å bryte en dessert avhengighet (og vite om du har en)

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-09-20
Dessert er en enorm hindring i veien for de fleste dieters. Selv om det er velsmakende, er de fleste desserter består av de verst mulige kalorier, nemlig enkle karbohydrater og mettet fett. Mange overvektige mennesker har intet mindre enn en dessert avhengighet. Jeg snakker av egen erfaring å ha overvunnet være overvektig i 35 år, delvis på grunn av det faktum at hver eneste en av mine måltider endte med dessert.
Denne artikkelen er rettet mot overvekt og fedme folk som har problemer å miste vekt. Det beskriver fremgangsmåten for å vite hvis du har en dessert avhengighet, og hvordan du skal gå om å bryte det. Artikkelen berører også hva som får folk til å utvikle en slik avhengighet. Som med alle spørsmål om vekttap, samarbeider tett med legen din for å bestemme spise plan som er best for deg
en.
Det er flere "pre-steg" som må skje før du går om å bryte en dessert avhengighet. Den første er å finne ut om du faktisk er avhengige. I layperson premisser, er en avhengighet definert som noe som du bare ikke fullt ut kan kontrollere. Det er ingenting galt med å ha en og annen dessert selv om du prøver å gå ned i vekt, men spørsmålet er om du tar et bevisst valg å gjøre det, og om du kan like gjerne slå den ned. Dette er noe du bare må spørre deg selv.
To.
Forutsatt at mesteparten av tiden du føler seg tvunget til å avslutte et måltid med dessert, og kan ikke ta deg selv for ikke å , er neste pre-trinn å bare innrømme dette for deg selv. For nå, tror ikke det gjelder å prøve å endre. Målet er å komme forbi unnskyldninger. Det spiller ingen rolle om alle ved bordet ditt var å bestille dessert, eller hvis kelneren dyttet den på deg, eller hvis maten var ekstra krydret, og du vil ha en søt smak i munnen. Ingenting vil endre seg til du kan innrømme for deg selv at du har et problem med selvkontroll.
Tre.
Det neste pre-trinn er å prøve å overbevise deg selv om at ikke alle måltid har til enden med en dessert. Prøv å gjenkjenne hvor en slik idé kommer fra. Du absolutt ikke ble født med det. For folk flest, utviklet det under oppveksten, og har blitt forsterket av annonsører, samt av måten som har butikker.
Annonsører av dessert produkter ønsker du å tro at ingen måltid er komplett uten en dessert. Restauranter vil at du skal føle på denne måten også. Det kan også være en fargerik dessert hefte på bordet for hele måltidet, og et utvalg dessert skuffene kan bringes til bordet.
Kanskje vokser opp familien din alltid presset desserter på deg. For nå, bare prøve å gjenkjenne alt dette. Før du vet hvor du er på vei, må du vite hvor du har vært. Ikke slå deg opp, bare tenker på det hele.
Fire.
Det endelige målet med denne fremgangsmåten er å komme til et punkt hvor ikke hver måltid har til slutt med dessert. Hvis den gjør det, bør det være sjelden, og det bør være så sunt et valg som mulig. Din vekttap innsats vil bli så mye enklere når du er på dette punktet. Det første trinnet for nå, skjønt, er å forsøke å gjøre noen gradvis erstatninger for desserter som du velger.
fem.
Begynn med å prøve å ha mindre deler av dessert. Se om du kan legge igjen en liten bit av kaken på platen, eller ha en mindre cookie enn vanlig. Det blir et spørsmål om å lære å si: "Jeg ser at siste bit av kaken på tallerkenen, og jeg er sikker på at det er velsmakende, og jeg kunne velge å spise den, men i stedet jeg vil velge å være i kontroll og la den der, sparer meg noen unødvendige kalorier av sukker og fett. "
6.
Deretter gradvis forsøke å erstatte sunnere dessert valg. For å være sikker, er vekttap handler om å ha en kalori underskudd. Hvis du forbrenner 2300 kalorier per dag, men spiser 1800, vil du sannsynligvis miste omtrent en halvkilo per uke. Med det sagt, om du ikke ønsker disse 1800 kaloriene å bestå av annet enn desserter. Den verste typen av kalorier for folk som er slanking er enkle karbohydrater, og mettet fett. Naturlige produkter er også alltid bedre for kroppen enn unaturlig.
7.
Det er veldig forståelig å ønske å avslutte et måltid med noe søtt, men det trenger ikke å være et stort , rikt stykke kake. Gradvis prøver å bevege seg i retning av valg som fruktsalat eller noen form for redusert fett og redusert sukker alternativer. Noen ganger restauranter vil tilby mindre størrelse desserter. Se om du kan ta med deg selv å ha en av disse. Når det er mulig, prøv å dele en dessert med noen andre. Bare arbeidet med å gjøre dette vil gjøre deg sterkere. Du kan ikke alltid være vellykket, men holder på det.
Åtte.
Den store skritt er å komme til det punktet hvor du kan avslutte et måltid og ikke ha dessert. Dette kan være veldig vanskelig hvis du har en ekte avhengighet. Prøv å bære tyggegummi eller mints med deg. Selvfølgelig er det kalorier i sorter som er laget med sukker, men det er uendelig mye bedre enn en typisk dessert. Den tyggegummi eller mints vil gi deg følelsen av noe søtt i munnen. Du kan også prøve å ha en hard suger drops. Igjen er det om å gjøre bedre valg. Selv om du har flere hard candies eller mints, 50 kalorier er mye bedre enn det kunne lett være 1000.
9.
Selv om det er flott hvis du kan få til dette trinnet, det ultimate målet er å kunne ikke ha noe søtt i det hele tatt etter et måltid, annet enn kanskje en kopp kaffe eller te med litt sukker eller sukker erstatning hvis det engang. Igjen er det om å komme til et punkt der du har et valg.
Mange populære dietter tillate ulike dessert alternativer, men du må være i kontroll. Du ønsker å kunne si, "jeg er under min kalori budsjettet for dagen, så jeg velger å ha denne lille mengden pudding. " Du ønsker også å kunne si, "The måltidet er over, jeg har spist mye i dag, så ingen dessert for meg. "Du ønsker å kunne gjøre dette uten å føle som om en del av deg er død.
Annonsører og restauranter liker ikke den tanken. En kelner kan selv prøve å få deg til å føle skyld for ikke bestilling dessert, som om du er "stiffing" ham /henne og restauranten. Prøv å komme til det punktet hvor du er immun mot slike.
10.
Du kan gjøre det. Det er virkelig mulig å endre måten du tenker på å spise, og om desserter spesielt. Når du nå dette punktet, vil du se at vekttap er enkelt. Du vil også kunne bruke faget som du utviklet om desserter til andre aspekter av å spise og trene som vil påskynde vekttap prosessen enda mer. Stick med det, og alltid tro på deg selv. Ingen er bestemt til å bli overvektige og usunne. Valget er godt i din egen makt, og du har styrke til å gjøre et slikt valg. ?


Previous:hvordan du gjør en kolon renset uten smerter og kostnader Next:hvordan du legger til mer fiber i kosten

Relaterte artikler


 • hvordan du kan redusere salt i kosten uten at det går smaken
 • fordeler av grønn te for kvinner
 • kolon renset prosess
 • hvordan l-karnitin arbeid?
 • hvordan stoppe sen kveld nibbling
 • medisiner og mat å avlaste nedre abdominal gass smerter
 • hvordan du kan utøve på et budsjett
 • om urte kolon rensing
 • hva er på en diabetiker diett?
 • Slik spiser kun mat fra planter for vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com