hvordan du kan redusere fettinntaket i kosten

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-09-18
Du trenger fett i kosten. Uten fett kroppen ikke kan fungere skikkelig. Ifølge FDA, bør daglig fettinntak være mellom 25% og 35% av totale kalorier forbrukes på en dag. Men det er gode fettstoffer og dårlig fett.
Enumettet og flerumettet fett gir kroppen din med helsefordeler. De fett du får fra vegetabilske oljer, fisk og nøtter og frø.
Mettet fett og transfett er vurdert å være dårlig for deg og bør unngås så mye som mulig. Mettet fett er hovedsakelig kommer fra animalske kilder og trans fett, eller hydrogenert fett, er laget ved å legge hydrogen til vegetabilske oljer for å gjøre dem solide.
Det er lett å redusere fettinntaket, men likevel dra nytte av de gode fettstoffer

Du trenger:.
lyst til å spise sunt


en
Se opp for fast food. Du vil bli overrasket over hvor mange kalorier form fett kan du spise i en sandwich som synes å være et sunt valg.
To.
Cut på mengden av bearbeidet mat som pølser, hermetisk supper , frosne middager osv. Les maten etiketter og ta hensyn til mengder og typer av fett.
tre.
Cook med vegetabilske oljer eller bruke andre metoder for å lage mat som braising, grilling , baking, dampende, eller sakte-koking i stedet for steking. Hvis du trenger å sautà ©, bruke litt buljong, vann eller grønnsak juice i stedet for fett.
Fire.
Spis mer fisk enn kjøtt. Minst to ganger i uken bruker fisk som hovedingrediens til lunsj eller middag. Den beste måten å koke fisken bakervarer eller broiling med litt sitronsaft. Legg leftover tunfisk eller laks til en grønn salat til lunsj.
Fem.
Ved kjøp av kjøtt velger mager kutt eller trimme alt synlig fett. Indrefilet av svin er et godt utvalg av kjøtt siden det er så magert som skinn kylling bryst. Baking eller grilling er en utmerket matlaging metode for magert kjøtt. Drain fett fra kokt kjøtt.
6.
Bruk ost som et krydder heller da en hovedingrediens. Modnet oster er bedre for det formålet siden de har mer smak. Legg ost til salater, har den som en snack, men vær forsiktig i gryteretter og bakt spaghetti.
7.
Bruk bønner, linser eller grønnsaker til å erstatte inntil halvparten av kjøttet i meatloaves og gryteretter , og du (og dine barn) skal spise grønnsakene dine uten å vite det.
8.
Lag minst to dager i uken helt vegetarianer. Bruker mye av sesongens grønnsaker og frukt samt korn og belgfrukter. Rice pilaf med grønnsaker er et utmerket valg for middag, store grønn salat med kikerter, tomater og oliven med en skive av hele hvete håndverker brød vil gjøre en tilfredsstillende og velsmakende lunsj. Ikke glem å strø valnøtter på salaten.
9.
I baking bytte ut noen av fett (i rask brød kan du erstatte minst halvparten) med eplemos eller fettfattig yoghurt. Bruk redusert fett kremost og rømme i cheesecakes.
10.
Prøv salsas, urter og krydder for å forbedre retter i stedet for majones, ost og rømme. Bruk eddik og olivenolje for salatdressinger. Bytt til skummet melk, spesielt i å lage puddinger og potetmos.

Tips og advarsler


 • Du må fremdeles rundt 30% av det daglige kalorier fra fett for at kroppen å være sunn
 • Husk at 1 gram fett fortsatt har 9 kalorier i det -. . selv om det kommer fra de mest gunstige form av fett


 • Previous:hvordan du gjør en kolon renset uten smerter og kostnader Next:hvordan gjøre sunne mini pizza

  Relaterte artikler


 • hvordan å lage mat for sunne healing
 • olivenolje rettsmidler for magesmerter
 • hvordan å holde fast med en diett plan
 • hvordan du kan utøve på et budsjett
 • hvordan komme i bedre form
 • hvordan våren vekter arbeid?
 • hva gjør leveren gjøre med aminosyrer?
 • kan kroniske leddsmerter reduseres med viktige næringsstoffer?
 • hvordan bli kvitt en genetisk dobbel hake
 • hvordan du kan redusere grått hår gjennom ernæring
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com