hvorfor jern forårsaker forstoppelse

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-09-08

Formål

Jern er viktig for helsen, fordi den regulerer cellevekst og flytter oksygen gjennom kroppen. Folk tar jerntilskudd når blodet viser lavt jern nivå eller når hemoglobin (til proteinet som transporterer oksygen til vevene i røde blodceller) må fornyes. Anemiske pasienter har ekstremt lavt jern.

System nedgang

Studier har vist at jern kan bremse ned i fordøyelsessystemet. Dette kan også bidra til å bremse av normal avføring. Dette kan være fordi jern er et metall i sin grunnleggende form. Metaller kan bære en kostnad som er magnetiske eller elektriske, påvirker muskler og nerver i tarmen.

Type

Iron kosttilskudd er tilgjengelige i jern og Ferric former. Jern jern (jern sulfate, jern fumarat og jernholdige gluconate) tendens til å være den beste-absorbert. Jern kan tas i pille og flytende former. Iron kosttilskudd som virker raskt legge til flere av metallet til kroppen, slik at de kan føre til mer forstoppelse. Slow-release former av jern kan være lettere på fordøyelsessystemet, men ikke absorberes så effektivt. Flytende jern har også en tendens til å være mindre constipating, spesielt siden dosen kan kontrolleres lettere. Den minste-constipating form av jern er mat. Soyabønner, havremel og jern-forsterkede frokostblandinger inneholder tillegget sammen med fiber, men noen mennesker trenger kosttilskudd for å få nok jern.

Absorpsjon

Å ta jerntilskudd uten mat oftere forårsaker forstoppelse fordi jernet absorberes bedre. Spise et måltid, særlig en høy i fiber fra grønnsaker eller belgfrukter, hjelper jernet bevege seg gjennom fordøyelsessystemet. Rødt kjøtt kan hjelpe kroppen absorbere jern bedre, så kan vitamin C. Blodprøver kan overvåke nivåene av jern, og finne ut om kroppen din er absorbere den nødvendige beløpet.

Dosering

De fleste mennesker ikke har problemer med forstoppelse når du tar bare den daglige anbefalte dosen av jern. Bare 8 milligram per dag er generelt behov for voksne menn. Kvinner som er i fertil alder, gravide eller ammende trenger mer. Faktiske beløpene varierer avhengig av en bestemt persons generelle helse og bør beregnes av lege.


Previous:hvordan du gjør en kolon renset uten smerter og kostnader Next:hvordan salt øker blodtrykket?

Relaterte artikler


 • hvordan du trygt gå ned i vekt raskt
 • hvordan å avgifte kroppen din
 • hvordan du finner din idealvekt
 • hvordan å gå ned i vekt med intervalltrening
 • hvorfor jern forårsaker forstoppelse
 • Slik spiser kun mat fra planter for vekttap
 • hvordan å holde fast med en diett plan
 • hvordan å umiddelbart gjøre magen ser flatere
 • hvordan å forberede grønnsaker for å få maksimal helsegevinst
 • hvordan fungerer volumetrisk kosthold arbeidet?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com