Hva bør du spise hvis du har acid reflux?

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-10-22
Den maten spist av en person lider av acid reflux kan gjøre en enorm forskjell i forhold til alvorlighetsgrad og regularitet av symptomene han opplever. Dette er fordi spesielle matvarer er mer tilbøyelige til å forverre tilstanden enn andre. Det er en god idé for en person som lider av acid reflux å nøye overvåke sitt kosthold og ytre faktorer som stress, som ytterligere kan komplisere tilstanden

Betydning

Folk med acid reflux rådes til å spise små måltider gjennom dagen, i motsetning til tre store, som å spise store mengder mat på en gang kan føre til økt press i magesekken og forverre tilstanden.

Drikkevarer

Hold deg unna drikker som brus, vin, koffeinholdige te eller kaffe og sure juice (appelsin, grapefrukt, sitron, tranebær, tomat) og holde seg til mineralvann, koffein- gratis te og syrefritt juice som eple juice.

Grønnsaker

Brokkoli, kål, fennikel, gulrøtter, grønne bønner og erter vanligvis anses som trygt for de med acid reflux, i motsetning til løk, poteter og stekte grønnsaker.

Kjøtt, fisk og proteiner

Extra-magre varianter av kjøtt som kjøttdeig, skinn kyllingbryst, biff, London broil, fisk og egg hvite eller erstatning egg er fine å ha. Holdes vekk fra stekt kjøtt (kylling nuggets, pinner fisk), sterkt krydret kjøtt (kylling /buffalo wings, spare ribs) og marmorert ytrefilet

Korn

multigrain, mais og hvitt brød,. Kli, ris og havregryn korn , riskaker, unseasoned pretzels og graham kjeks, ris, og hele hvete pasta er trygge, men legger til sauser og andre pålegg til ovenfor (for eksempel makaroni med ost, fløte eller tomatsaus) kan fremme acid reflux symptomer.

Ekstra Foods

Sikker meieriprodukter inneholder feta eller geit ost, fett-fri krem ost, rømme, redusert fett yoghurt, melk og iskrem (produkter som inneholder lite fett eller fett-fri er den beste ). Lite fett og fettfri godteri eller snacks (gelé bønner, lakris, bakt chips, pudding og informasjonskapsler) er også akseptable i acid reflux diett.


Previous:hvordan du gjør en kolon renset uten smerter og kostnader Next:fordeler og ulemper ved en høy-protein diett

Relaterte artikler


 • hvordan en vitamin C-mangel forårsaker forstoppelse?
 • hvordan å lage en sunn vekttap menyen
 • hvordan du øker din daglige energinivået
 • hva burde jeg spise for å rense min kolon?
 • hvordan bygge vaner å brenne kalorier hele dagen
 • hvordan å forstå om epler forebygge kreft
 • hvordan å drikke mer vann: 20 tips om hvordan å legge vann av høy kvalitet til deg kosthold
 • hvilke typer matvarer inneholder magnesium?
 • de helsemessige fordelene av silika
 • hvordan fordøyelsesenzymer arbeid?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com