hvordan å forstå de helsemessige fordelene av rosmarin

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-10-01
Rosemary kan være mer enn bare en urt til å sprite opp oppskrifter. Oppdag sin fantastiske helsemessige fordeler
en.
Hvis du nyte middelhavsmat, sjansene er du har opplevd woodsy smaken av urten rosmarin. Denne velkjente urten har forbedret smaken av Middelhavet kjøtt og grønnsaksretter i århundrer. Dette flavorful spice var en gang antatt å beskytte mot onde ånder. I disse dager ser det ut til å være mer nyttig for å forebygge helseproblemer. Hva er de helsemessige egenskaper av rosmarin som gjør det så viktig?
To.
Det kan beskytte hjernen og forbedre Memory
Det samme antioksidant egenskaper som gjør rosmarin et godt forsvar mot frie radikaler kan også beskytte hjernen fra degenerative sykdommer som Alzheimers. Det unike anti-oksidanter, carnosic syre funnet i rosmarin ser ut til å beskytte hjernen cellene mot frie radikaler. Resultatene av denne studien ble publisert i Journal of Neurochemistry i 2008.
tre.
Den har sterke antioksidant egenskaper
Rosemary er rikt på anti-oksiderende effekt. Det er kilden til to unike anti-oksidanter kjenner som rosmarinic syre og carnosic syre, samt en rekke andre potente frie radikaler hemmere. Faktisk er rosmarin kjent for å ha opp til to dusin ulike anti-oksidanter til stede i sitt stilker. Disse komponentene har muligheten til off-set frie radikaler som kan føre til kronisk sykdom. Rosemary er et krydder som gir deg en kraftig antioksidant punch.
fire.
Det kan hjelpe å Normalize østrogennivået
En studie utført ved State University of New Jersey viste at det å gi en to prosent ekstrakt av rosmarin til en gruppe av kvinner for tjueen dager resulterte i senkning av deres østrogennivå. Fordi rosmarin aktiverer en gruppe av leverenzymer kalles cytokrom P450-systemet, hjelper det å deaktivere overflødig østrogen, og dermed redusere sin innflytelse på brystvevet. Dette kan potensielt føre til en samlet reduksjon av risikoen for brystkreft.
fem.
Det kan beskytte mot kreft
En studie utført ved universitetet i Illinois Department of Food Science and Human Nutrition
viste at rotter som fikk carnosic syre eller rosmarinekstrakt viste færre skader på bryst celler når de utsettes for en kreft forårsaker agent. Rosmarin ser ut til å aktivere leverenzymer ansvarlig for avgiftning av kreftfremkallende stoffer.
6.
Rosemary er også antatt å ha anti-inflammatorisk egenskaper. Det har vært brukt medisinsk gjennom tidene for å fremme helse fordøyelse og god immunfunksjon. Selv om større studier er nødvendig for å bekrefte de helsemessige fordelene av rosmarin, legge den til din favoritt mat er en enkel steg å ta for å gi deg selv litt ekstra beskyttelse i tillegg til at dine oppskrifter smaker bedre.


Previous:hvordan du gjør en kolon renset uten smerter og kostnader Next:hvordan å avlaste en sår hals uten medisiner

Relaterte artikler


 • hvordan du bruker oksygen diett for å miste vekt
 • hvordan man skal oppnå varig fett tap
 • hvordan å øke immunsystem for å unngå svineinfluensa
 • hvordan linfrøolje hjelp med kosthold?
 • kolon renset prosess
 • hva er faren for å ta slankepiller?
 • fibromyalgi smertelindring kosthold
 • hvordan å følge en diett uten sukker
 • hvordan velge mellom de to typer vitamin d
 • hvordan du bruker det beste havet salt for helsen din
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com