hvordan vet hva som er viktig på en mat ernæring etikett

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-10-04
Vil du vite hva som virkelig er viktig på en mat ernæring etikett. De fleste ser på kalorier og fett innhold, men det er ikke den viktigste delen. Hvis du er virkelig interessert i å være sunn, denne artikkelen detaljer hva du skal se etter
en.
Ingredienslisten
Den absolutt viktigste delen av en mat ernæring etiketten er ingredienslisten. Jo færre ingredienser på en food merke bedre. Hvis en food ernæring etikett har en lang liste med ingredienser du ikke kan uttale eller ikke kjenner, så er dette et godt tegn som er pakket full av kjemikalier og kunstige ingredienser, uansett hva den prangende frontdekselet sier. Noen av disse ugjenkjennelige ord kan syntetiske vitaminer lagt inn igjen også oppmerksom på at ingrediensene er oppført i rekkefølge av beløpet som finnes i maten. Så, hvis sukker er den første ingrediensen, så den inneholder mer sukker enn noe
to.
CALORIES
Kalorier er trolig den mest sett på en del av en food ernæring label men absolutt ikke det viktigste. Bare vær oppmerksom på at kalorier oppført er per porsjon. En eske med cookies kan listen kaloriene som 20, men dette er per porsjon som kan være bare en eller to cookies.
tre.
SODIUM
Det er en god idé å lese natrium innholdet i en matvare. Igjen er natrium innhold basert på pr porsjon. Så, en kan av suppen min liste 560 mg. av natrium, men en porsjon kan være oppført som  ½ kopp og de fleste av oss spiser mer enn dette på en gang. Pakket og bearbeidet mat er generelt svært høy i natrium. Natrium brukes for smaken og som konserveringsmiddel.
Fire.
FETT
Den viktigste delen å ta hensyn til under fett på mat ernæring etikett er mengden trans fett. Tans fett er den unhealthiest av fett og bør unngås. Vær imidlertid oppmerksom på at mat selskapene ikke er pålagt å liste trans fett under den totale fett overskriften mindre det er mer enn et halvt gram per porsjon. Hvis du prøver å unngå trans fett, må du lese ingredienslisten. Trans fett vil bli oppført som herdet eller delvis herdet olje eller fett.
Fem.
PROTEIN
Dette kan være viktig hvis du er vegetarianer, og prøver å få nok protein i kosten din, eller hvis du prøver å begrense det.
6.
FIBER
Siden fiber er så viktig i vårt kosthold, er det en god id¨¦ å ta hensyn til gram fiber på en mat ernæring etikett. Brød og kornprodukter med høyere fiber vil generelt være et bedre valg.
7.
Karbohydrater
Karbohydrater er også oppført på mat ernæring etiketter. Dette kan være viktig å være oppmerksom på hvis du trenger å se deg karbohydrater. Mange mennesker, spesielt diabetikere eller folk med blodsukker problemer kan finne dette nyttig.

Tips og advarsler


 • Den sunneste mat å spise er mat med ingen ernæring etiketten. Disse matvarer er kalt hele matvarer som epler, gulrøtter og avokado.


 • Previous:hvordan du gjør en kolon renset uten smerter og kostnader Next:hvordan du velger den laveste sukker frukt

  Relaterte artikler


 • hvordan du bruker gurkemeie for å redusere betennelse og smerte
 • å spise sunnere på restauranter
 • hvordan du velger kosttilskudd som vil hjelpe deg å leve lenger
 • hvordan bruke faste for vekttap
 • hvordan du velger magert kjøtt
 • hvordan du kan spise for å redusere helserisikoen
 • hvordan å inkludere flere antioksidanter i kostholdet ditt
 • hvordan stoppe sabotere din egen vekttap innsats
 • hvordan bli kvitt en genetisk dobbel hake
 • hvordan du legger til mer fiber i kosten
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com