hvor å miste vekt på en sunn måte for en sunn livsstil

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-11-16
Crash dietter og piller kan levere raske resultater, men de varer ikke, og de kan forårsake skader på kroppen din. Kunsten å se sunn og frisk blir sunne og friske. Lær å gå ned i vekt og føle seg vel på en sunn måte

trenger Du:
Et diagram og en kalkulator, eller datamaskin med et regneark program
. .
En skala eller tilgang til én.
.
En positiv holdning.
.


en.
Kjenn Fakta
Mens mange dietter fokuserer på karbohydrater eller fett eller andre områder av ernæring, grunnleggende og enkleste måten å forstå vekttap er fokusere på kalorier. Kalorier er de grunnleggende måleenheten som forteller deg hvor mye energi som er i en bestemt mat, og hvor mye energi kroppen din forbrenner gjør enhver aktivitet. Den mest grunnleggende formelen for å forstå kalorier er at hvis du brenner mer enn du spiser, vil du gå ned i vekt, og hvis du spiser mer enn du forbrenner, vil du få vekt.
Kroppene våre forbrenne kalorier på ulike priser basert på vårt stoffskifte, eller basal metabolic rate (antall kalorier du forbrenner bare å være i live), og på de aktiviteter vi gjør hver dag. Det tar rundt 3500 kalorier å lage en kilo kroppsfett, derfor, for å tape en halvkilo i uka (en hastighet som de fleste leger sier er ok for kroppen din), må du kutte ut 500 kalorier hver dag enten ved spise færre eller brennende mer.
to.
Set og Track mål
For å finne ut hvordan du kan kutte disse 500 kalorier, må du gjøre litt journalføring . Enten på et diagram eller ved hjelp av et regneark, merker ned alt du spiser og kaloriene forbundet med den for en uke (kalori kalkulatorer er nyttig for dette som er næring etiketter på mat). Pass på at du ikke legger til ekstra mat eller kutte ut ting, slik at du får et nøyaktig mål, og unngå å bruke en uke som er over en ferie eller en spesiell anledning. Så totalen for hver dag, legge dem sammen og dele på 7. Det er din gjennomsnittlige inntaket. Trekk 500 fra at total, og du vil få målet. (Hvis målet inntaket er 1200 kalorier eller mindre, kan du vurdere å snakke med en lege eller justering av mål som å spise mindre enn 1200 kalorier på en dag er usunn. )
Så som du fortsetter i neste uke , holde oversikt over kalori inntaket som du går. Det er lettest å se på uken som helhet i stedet for å fokusere for mye på en dag, på den måten du kan låne kalorier fra en dag til bruk for en annen og fortsatt gjennomsnitt ut til målet for uken.

Det er viktig å huske på at du ikke trenger å bare fjerne maten for å treffe målet, kan du også øke nivået av fysisk aktivitet for å forbrenne kalorier også. Hold oversikten over eventuelle ekstra kalorier du forbrenner fra økt aktivitet i samme diagram og faktor disse i å finne ut om du traff målet.
tre.
Utvikle Helse matvaner
De største problemene med å spise sunt ofte stammer fra ikke tenke på hva du spiser, eller misforståelse hva spiser sunt betyr. For eksempel, er en stor bidragsyter til den gjennomsnittlige personer kaloriinntak for dagen drikkevarer. Ofte folk ikke tenker over hva de drikker, og at kalorier i brus, juice og alkohol kan virkelig legge opp. For eksempel en enkelt boks med brus har om lag 160 kalorier, hvis du har tre bokser på en dag som er 480 kalorier der.
Det er også viktig å vite at mengden av mat har svært lite å gjøre med kalorier som maten inneholder. Et halvt kilo salat veier det samme som et pund potet chips, men har færre kalorier enn en enkelt cookie. Det betyr ikke at du bør bare spise salat, men det er viktig å fylle opp med de sunne lav kalori høyt vitamin mat. Den enkleste ting å huske er å lete etter farger i kostholdet ditt. Grønne bladgrønnsaker og fargerik frukt er best og ikke bare de lavere i kalorier enn stivelsesholdige matvarer, men de er også høy i fiber som gjør at du føler deg mett raskere. De inneholder også vitaminer og mineraler som er avgjørende for hvordan kroppen fungerer, og jo bedre du fungerer, jo sterkere stoffskiftet vil bli.
Det betyr ikke at du bør unngå alle un-fargerik mat, noen korn er gode så vel som nøtter, og meieriprodukter er avgjørende for et sunt kosthold. Men vurdere å erstatte hvitt brød med hele korn, og ser for lav-fett meieri alternativer for å sikre at du får de næringsstoffene du trenger uten ekstra kalorier.
Et ord om del kontroll. Det er mange guider der ute for å hjelpe deg med å finne ut hva en virkelig del ser ut. For produkter kjøper du, prøve å bruke ernæring guide på pakken og faktisk måle ut en enkelt del til du får taket på det. Når du går ut, alltid be om en boks opp foran og pakke halvparten av måltidet bort før du begynner. I hjemmet ditt, bruk den minste retter du kan for hvert måltid, slik at din følelse av skalaen ikke er å påvirke hvor mye du spiser.
Fire.
Finn en trening som fungerer for deg
La oss innse det, trene lyder forferdelig, det enda har ordet "arbeid" i det, og hvis det ikke er morsomt, vil det ikke være noe som du adoptere og gjør en del av din nye sunne livsstil. Det er derfor det er viktig å forstå hva aktivitet og trening egentlig gjøre for deg. Du trenger ikke å løfte vekter eller løpe hver dag for å være sunn, trenger du bare å få en kardiovaskulær trening minst tre ganger i uken.
Få en kondisjonsøkt betyr bare at du trenger å gjøre opprettholdt fysisk aktivitet som løfter pulsen i ca 20 minutter. Det trenger ikke å kjøre, for eksempel hvis du liker musikk, kan du sette på din iPod og dans i 20 minutter, det er bare 5 eller 6 sanger. Kunsten er å være kreativ og finne noe du liker å gjøre, slik at du vet du vil feste med det. Det heller ikke å være smertelig intense. Det er mange måter å måle pulsen men en av de enkleste er at under trening bør du være i stand til å føre en samtale, men ikke å ha nok puste til å synge.
Det beste med å trene regelmessig, er at ikke bare vil det hjelpe deg å miste vekt, men også forbedrer stoffskiftet. Det betyr at når du får utholdenhet, du også øker du basal metabolic rate, slik at kroppen din faktisk hjelper deg ut i å brenne kalorier raskere.

Tips og advarsler


 • Grab en venn-gjør alt fra matlaging til å trene til innkjøp av mat er alltid mer moro med godt selskap. Pluss en god venn vil bidra til å holde deg ærlig
 • dagbok -. Innspillingen hvordan du gjør kan hjelpe deg å holde på sporet, og det kan hjelpe å minne deg hva dine arbeider mot
 • La deg føle deg bra-når du gjør fremskritt, være stolt av deg selv selv om du ikke har truffet ditt endelige mål. Hvert skritt på veien er en milepæl for bedre helse.
 • Forstå din cravings-Når du er ute noen spesiell mat, betyr det vanligvis at det er noe, som en bestemt næringsstoff eller mineral, i at mat som kroppen din er ute. Hvis du desperat ønsker iskrem, kan det hende at kroppen vil kalsium. Prøv å spise et lite stykke av ikke-ost eller en container med fettfattig yoghurt. Potet chips vanligvis indikerer et ønske for salt, kan du prøve noen sol-blomsterfrø eller lav-fett pretzels istedet
 • Fyll opp på billige ting -. Når du går til en restaurant, ikke hopp over salaten å spare plass til hovedrett. Spise de grønnsaker vil hjelpe deg å føle fyldigere slik at du ikke skal spise for mye av det høye kalori hovedrett. Også prøve å få din dressing på siden og bare dyppe gaffelen med hver bit, vil du spare hundrevis av kalorier og kan oppdage at du faktisk liker hvordan grønnsaker smak.
 • Ikke vær redd-prøve nye ting og eksperimentere litt. Du kan finne ut at du liker rosenkål tross alt
 • Ikke bli motløs -. Skape en tilgivende atmosfære for deg selv. Du vil finne mye lettere å holde på rett spor hvis du tilgi deg selv for ikke å være perfekt og holde motivere deg selv for å bedre på positive måter.


 • Previous:hvordan du gjør en kolon renset uten smerter og kostnader Next:hvordan bli kvitt cellulitt

  Relaterte artikler


 • hvordan omega-3 fettsyrer lavere kolesterol?
 • hvordan bygge vaner å brenne kalorier hele dagen
 • hvordan etterlater fett kroppen din når du mister vekt?
 • hvordan du legger kreatin
 • å spise disse super mat for bedre helse
 • hvordan å lage mat for sunne healing
 • hvor å fortelle henne at hun begynner å bli feit
 • hvordan å opprettholde en sunn vekt i sommer
 • hvordan er en kalori måles i mat?
 • hva slags mat inneholder kolin?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com