hvor mye protein trenger du i kostholdet ditt?

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-01-29
Regnet som en viktig macronutrient, gjør protein opptil 75 prosent av menneskekroppen, noe som er avgjørende for god helse. Den menneskelige kroppen krever en tilstrekkelig mengde protein for å utføre normal vekst funksjoner og opprettholde muskelmasse

Du trenger:. .
Fun Cup eller flaske
Vann.
Positive Attitude.

Hva er protein?

Protein, en av de viktigste byggesteinene i kroppen, består av en kjede av 22 aminosyrer. Det finnes mange typer proteiner, som alle utfører forskjellige funksjoner, slik at kroppen kan fungere skikkelig, slik som med fordøyelsen, muskel bevegelse, og ligament struktur.

Hvor mye protein trenger vi?

Mengden protein en individuell krever er basert på hennes kroppsstørrelse, kjønn, alder og aktivitetsnivå. Ifølge National Academy of Sciences, bør daglig protein inntak utgjøre 10 til 35 prosent av et individs kalorier. Generelt bør en voksen hann forbruke mellom 60 og 70 g per dag, og en voksen kvinne bør spise 50 g per dag.

Protein i Diet

De anbefalte kosten Godtgjørelse for protein er to eller tre porsjoner per dag. Protein finnes i mange matvarer og drikke. Hovedsakelig betraktes som animalske matvarer, som kylling, kjøtt og fisk, kan protein også finnes i egg, melkeprodukter, bønner og nøtter.

Trening og Protein

Folk som deltar i øvelsen bør spise mer protein i sine dietter. RDA anbefaler at de øker protein inntaket med 10 til 20 g per dag, avhengig av intensiteten av den fysiske aktiviteten.

Lite Protein

Hvis individer forbruker ikke en tilstrekkelig mengde protein, bryter kroppen ned egne muskler for sine behov. Over tid kan dette direkte påvirke kroppen og føre til svakhet i musklene, immunsystemet feil, og hjerte-og luftveisproblemer.

Farene ved High Protein

Personer som konsumerer for mye protein, konsekvent over 100 g over en periode på seks måneder eller mer, kan oppleve problemer med nyrene og økt risiko for koronar hjertesykdom.


Previous:hvordan å gå ned i vekt uten smerter Next:granateple helse og hudpleie fordeler

Relaterte artikler


 • hvordan brenne fett raskt uten en diett
 • hvordan å holde seg til å spise sunt
 • hvordan å lage et effektivt treningsprogram
 • er androgel en HGH?
 • bivirkninger av fett brennere
 • hva du skal spise på en hvete diett?
 • hvordan å leve en sunn livsstil
 • bivirkninger av bitter appelsin
 • hvor å miste vekt permanent
 • hvordan å lage et vekttap smoothie
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com