lavt protein som en komplikasjon av gastrisk bypass

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-04-22
Med tusenvis av overvektige amerikanere velge gastrisk bypass kirurgi hvert år, er det viktig å kjenne risikoen og potensielle problemer etter inngrepet. Pasienter vanligvis opplever proteinmangel etter operasjonen. Her er noen tips for å unngå dette problemet

Årsak av Protein mangel

Gastric bypass kirurgi reduserer magen posen til størrelsen av et egg. Dietten må tilpasses for å sikre at kroppen får riktig mengde næringsstoffer og vitaminer den trenger, men i mye mindre proporsjoner. Ved å stikke til en streng etter operasjonen diett, vil kroppen din komme fra kirurgi raskere.

Diet

En post-operasjon kosthold vil være svært strenge i typer mat tillatt. De første dagene etter operasjonen, er du begrenset til kun væsker. Etter noen dager vil most mat legges til kosthold. Prøv kalkun, tunfisk og laks, som alle er svært høy i protein. Kylling er også velsmakende, men legg en liten bit av kjøttkraft å holde det fuktig. Det er viktig å huske på å ikke drikke drikkevarer med måltidet som de kan holde kroppen fra fordøye protein. Og holde seg borte fra sukker, kullsyreholdige drikker og mat med høyt fett.

Tilbake til Solid Foods

Etter noen uker, de fleste pasienter er klar til å starte å prøve fast føde. Husk å spise og tygge sakte og stoppe å spise før du blir full for å unngå problemer med fordøyelsen. Noen gode kilder til protein til å begynne med omfatte eggerøre, cottage cheese, mandler og bønner. Edamame, eller soyabønner, er en utmerket kilde til protein og lavt på mettet fett.

Protein Supplements

I tillegg til en diett høy i protein, må noen pasienter også ta protein tilskudd for å hjelpe kroppen etter operasjonen. Leger kan forskrive vitaminer for å hjelpe, men sjekk med ditt lokale apotek for over-the-counter protein tilskudd. Hvis fast føde er fortsatt et problem, er det mange protein shake mikser på markedet.

Arbeide med Team

Suksess etter vekttap kirurgi ikke bare avhengig av å følge et sunt kosthold, men arbeider med post-operasjonen team . Følg deres instrukser vedrørende kosthold og mosjon, ta kosttilskudd, hvis det er pålagt, og holde lab avtaler og legekontor avtaler. Legen vil kunne identifisere, diagnostisere og behandle eventuelle problemer etter operasjonen.


Previous:hvordan å gå ned i vekt uten smerter Next:Hva er fordelene med yoghurt ost?

Relaterte artikler


 • hvordan bli kvitt en sjokolade avhengighet
 • hvordan du har en rens denne våren
 • bivirkninger av hår vitaminer
 • frukt som inneholder vitamin B17
 • hvordan du beregner kroppsfett fra knipe test
 • hvilke matvarer som inneholder mest fiber?
 • safe dietter for tenåringer
 • hvordan å gå ned i vekt med en helg program
 • hvordan å håndtere overvekt hos voksne
 • hvordan du kan redusere fettinntaket i kosten
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com