hva er klaseormedrue root?

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-06-03
Black cohosh er en flerårig plante blomstrende vill. Det er et medlem av familien Ranunculaceae, eller soleiefamilien. Dens botanisk navn Cimicifuga racemosa og Actaea racemosa. Innfødt til Nord-Amerika, vokser klaseormedrue naturlig på skogkledde lier og i skog, i fuktig jord. Anlegget når om lag 8 meter på sitt høyeste, og om sommeren produserer det klynger av hvite blomster. Black cohosh root har fått oppmerksomhet for sin effektivitet i å lindre ubehagelige menopausale symptomer

Kallenavn

Black cohosh fått sin vanligste kallenavn fra Algonquin indiske ordet "cohosh," som betyr "grov". Black cohosh beskriver den mørke og knudrete roten strukturen på denne planten, brukes tradisjonelt til behandling av mange ulike helseproblemer. Andre kallenavn er svart snakeroot og rasle rot, som grove sorte rhizome av roten ble brukt eksternt å behandle slangebitt. Black cohosh kalles også bugbane fordi insekter unngå det.

Traditonal Bruker

nordamerikanske indianere og tidlige bosettere fra andre land brukt klaseormedrue root som en urt å behandle ulike tilstander, blant annet nyresykdommer, malaria og revmatisme. Folk brukte det som et middel mot forkjølelse, sår hals, elveblest, forstoppelse og ryggsmerter. Det har også tradisjonelt vært brukt til mange problemer som er spesifikke for kvinner, inkludert menstrual uregelmessigheter, menstruasjonssmerter og arbeid smertelindring, og for inducing amming. Det har alternativt blitt brukt til å forebygge spontanabort og for å indusere arbeidskraft.

Moderne Bruker

Tysklands tilsynsorgan for urter har godkjent klaseormedrue som en reseptbelagte medisiner for å lindre premenstruelle symptomer og menstruasjonssmerter. Det også er foreskrevet som et alternativ til hormonbehandling for ubehagelige virkningene av overgangsalderen, som hetetokter. I USA, der klaseormedrue root kan kjøpes uten resept, den har fått økende popularitet for å lindre menopausal symptomer. Ifølge Reuters nyhetstjeneste, rangert klaseormedrue syvende i enkelt urt salg i USA i 2007.

Hensyn

Black cohosh er offisielt oppført som truet i noen stater og truet i andre. Avhengig av hvor de bor, er folk interessert i å få root ferske generelt anbefalt å dyrke den i stedet høster det fra naturen. Den trenger skygge og fuktig jord. Røtter kan samles i høst.

Commercial Tilgjengelighet

I tillegg til fersk eller tørket rot, er klaseormedrue tilgjengelig kommersielt som en flytende ekstrakt, skjær, kapsler og tabletter. Den mest brukte og mest grundig studerte merkevare er Remifemin, en standardisert ekstrakt produsert av GlaxoSmithKline. Selskapet annonserer Remifemin som effektiv på å redusere hetetokter, nattesvette og humørsvingninger.


Previous:hvordan å gå ned i vekt uten smerter Next:resultater av å spise sunt

Relaterte artikler


 • hva er acerola brukes til?
 • Hva gjør kolesterol?
 • hvordan gjøre sassy vann til flat mage
 • vitamin C i matvarer
 • hva er effekten av å ikke få nok salt i kostholdet ditt?
 • typer karbohydrater
 • hva er normalt blodtrykk i svangerskapet?
 • hvordan å gi en lipotropic injeksjon
 • Slik: skille salt vs natrium!
 • hvordan å gå ned i vekt med banan kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com