hva er monosodium glutamat?

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-08-18
De brukte smakstilsetning kjent som MSG, Monosodium glutamat, er en vedvarende kilde til kontrovers. Brukes i et stort utvalg av tilberedt mat, legger MSG ofte det salte smaken til dine favoritt menyvalg på mange kinesiske restauranter i tillegg. Enten MSG forårsaker bivirkninger som hodepine og brystsmerter fortsetter å være en omdiskutert. The Food and Drug Administration har satt noen begrensninger på bruken av den, men har krevd produsenter og restauranter til å merke bruken slik at forbrukerne kan bli klar over dets nærvær og selv bestemme om den skal ta del.

komponenter

Den smaksforsterker monosodium glutamat (MSG) er en kombinasjon av vann, natrium og glutamat. Glutamat er en aminosyre, en av byggesteinene i protein. Det er vanligvis laget av en kombinasjon av en form for sukker (slik som sirup eller sukker beets) og stivelse, som deretter gjæret.

Historie

For århundrer, innarbeidet en rekke asiatiske retter tang trekke inn i matlagingen sin . I 1907 ble MSG isolert og ble et kommersielt produsert produkt, laget av tang. Ajinomoto, et japansk selskap, var den første til å patent bruk av produktet som senere ble markedsført under mange andre merkenavn og laget av sukker og stivelse i stedet for tang.

Controversy

Etter rapporter om bivirkninger led etter konsumere mat som inneholder høye nivåer av mononatriumglutamat, spesielt på kinesiske restauranter, lanserte FDA en undersøkelse. At etterforskningen, med resultater som ble utgitt i 1995, fant MSG å være trygg, selv om det var nok innspill om potensielle problemer som FDA gjorde oppmerksom på at kortsiktige helsemessige problemer for enkelte mennesker kunne følge av forbruker MSG.

Side Effects

Ifølge Mayo Clinic, kan bivirkninger av MSG forårsake noen av de følgende kortsiktige problemer: hodepine eller ansikts trykk, svetting og rødming, brystsmerter med pustebesvær og hjerteklapp. Noen pasienter rapporterer en helhetlig følelse av svakhet. Ingen rapporter om langsiktige bivirkninger, inkludert effekter bidrar til mer alvorlige sykdommer, er rapportert ved bruk av MSG.

Beløp i Food

MSG er et tilsetningsstoff. Derfor, rå frukt, grønnsaker, kjøtt og korn inneholder ingen MSG. Foods særlig høy i MSG inkludere slike mulige elementer som fastfood stekt kylling, tilberedt salat dressinger og sauser, mat laget med behandlet Parmesan ost og gjenstander som er laget med soya saus, sammen med mange andre. Se Resources avsnittet nedenfor for en kobling til mer spesifikk informasjon om MSG innhold av ulike matvarer.


Previous:hvordan å gå ned i vekt uten smerter Next:Slik velger du et meieri-fri melk erstatning

Relaterte artikler


 • matvarer ikke tillatt på South Beach Diet
 • Slik snack den smarte måten for bedre vekttap
 • hvordan å gjøre det ris kosthold
 • hvordan Dexatrim max arbeid?
 • om hoppe tau treningsøkter og fordeler
 • koffein tilbaketrekning og muskelsmerter
 • hvordan hCG forårsaker vekttap?
 • hvordan å kjøpe de beste digitale skrittelleren
 • hva er farene for å miste vekt for fort?
 • magnesiumoksid bivirkninger
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com