hvordan du ser hva du spiser ved å spise bevisst

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-09-08
Kan du se deg selv spiser? Jeg kan ikke. Det er så rart: mitt sinn er alltid på mat: hva skal jeg spise, snack på, lage til middag? Hvordan skal jeg forberede det? Hva kan jeg spise nå? Blah blah blah . . . mat er en primær tanke kategori for meg. Så hvorfor er det at når jeg sitte ned å spise mat, tankene mine balks? Har din? Jeg kommer for en bok, eller lese frokostblanding boksen. Jeg vil delta i samtalen, eller om ikke annet, vil jeg tenke på noe annet enn mat. Eller kanskje jeg se på TV, eller arbeid på datamaskinen. I alle fall det siste hjernen min synes villige til å fokusere på er selve spise av mat. I det øyeblikket måltidet er over, da sinnet spark tilbake med tanker om hva du skal spise neste. Det er ikke rart jeg kan knapt huske hva jeg hadde til lunsj eller middag i går. Og det er også ikke rart at jeg er sjelden fornøyd med maten jeg spiser.
Det er som jeg ikke har kontroll, vet du? Jeg vet ikke smaker mye av måltidet. Jeg vet egentlig ikke liker det. Og jeg holder spise før det er borte, uansett hva det er. I fjor var jeg så en veldig interessant program på The Learning Channel kalt "I Can Make You Thin", og jeg prøvde å anvende reglene. Det fungerte for en uke eller så, men så gikk jeg rett tilbake til den samme gamle vaner. En av de tingene Paul McKenna undervist på at showet var at folk mens du ser en film (eller driver noen aktivitet) vil spise en hel pose med bedervet popcorn og aldri merke til det! Hvis de får en brikke til å spise mens de betaler oppmerksomhet, vil de spytte den ut eller i det minste nekte mer. Jeg tror det!
Her er noen tips for faktisk å tvinge deg selv til å se på kroppen å spise, og dermed tar mer kontroll over prosessen.

Du trenger:
Mat


en
Ingen distraksjon. . ! Ikke les, ikke snakke *, virker ikke på datamaskinen din, ikke se TV mens du spiser. La spiser være den eneste aktiviteten hvor du engasjere mens du spiser et måltid. Ikke engang tenk, hvis du kan unngå det. I stedet kan du tenke på maten du spiser, og selv det kan være en distraksjon fra faktisk merke aktiviteten til å spise. Se hjernen din prøver å komme opp med distraksjoner. Det er ganske underholdende. Sett ned gaffelen din mens du spiser fordi ellers tankene dine vil prøve å fokusere på NESTE bite, klippe, setter den på gaffelen, posisjonering det foran munnen. Ja, det er veldig morsomt
* Et ord om konverserer:. Forklar hva du gjør til familien din (etc. ) slik at de kan støtte deg i stedet for å bli fornærmet. Utfordre dem til å gjøre det samme. Gjør det til en lek for barna. For all del, ta en pause midt i måltidet for å snakke. Som gjør at maten til å registrere med kroppen din, og du kan finne du er full, eller når du kommer tilbake til å spise du kan få nye glede av det.
To.
Chew og tygge litt mer! Mitt sinn liker ikke prosessen med å tygge. Den finner det slitsomt. «Synd. Tygging er nødvendig, og betaler oppmerksomhet til prosessen med å tygge er viktig også. Du kan telle, om det hjelper, men ikke la telle bli en erstatning for faktisk å legge merke til det du tygger. Legg merke til hva tygge gjør med maten, hvordan den bryter det ned før det er en grøt og lett å svelge.
Tre.
Swallow! Dette er en slik en automatisk prosess som du kan choke hvis du prøver å kontrollere den. Så ikke kontrollere svelger, men betaler oppmerksomhet. Er maten små nok og grøtaktig nok til at den er klar til å skli ned? Er du svelger hele munnfull eller bare deler? Følge utviklingen av maten ned halsen litt måter, merker hvordan det føles.
fire.
nok? Når du betaler nær oppmerksomhet til prosessen med å spise, vil du også merke når kroppen har fått nok. Du kan spørre "Er jeg full ennå?" Eller bare holde oppmerksomme på hvordan kroppen føles. Det vil faktisk fortelle deg at den er mett. Da bør du slutte å spise. Spise mer enn kroppen din trenger er sløsing (og midje-full).
Fem.
Tørst? Så ofte jeg synes at jeg kommer til mat når det jeg virkelig trenger er noe å drikke. Så, hvis du tror du er sulten, kan du prøve å drikke noe først. Det kan være det du ville, og hvis ikke, vil det ta opp plass i magen din så du vil kjenne igjen følelsen av fylde fra maten mye raskere.
Seks.
Bare spis en 10! Du kan nyte litt godteri eller junk food om du følger denne regelen. Det første bit vil være en 10 på tilfredshet /smaken meter. Den neste bitt kan være en 9, så en 8. Aldri spis noe som er mindre enn en 8. Pass på at du får den fulle verdien fra "skyldig nytelse '. Slutte å spise hvis du slutte å betale oppmerksomhet til maten, eller om det ikke lenger er lystbetont. Spise en boks av cookies er gjort av uoppmerksomhet, fordi andre informasjonskapselen er aldri så yummy som den første og de neste ti trolig har liten eller ingen glede verdi. Spis hver cookie som om det er ditt første og siste.
7.
Bored? Hvis du kjeder deg med å spise uansett hva det er stopp,. I likhet med ཆ 'regelen ovenfor, det er ikke vits i å spise mat som ikke interesserer deg, spesielt hvis du gjør det for nytelse. Etter å ha spist en kopp makaroni og ost, kan du ikke være full, men kroppen din kan også ikke vil ha noe mer av disse næringsstoffene. Lytt til kroppen din og ikke ting den full av mat den ikke ønsker.

Tips og advarsler


 • hver bit teller! Det er bedre for kroppen din, og bedre for lommeboken din.


 • Previous:hvordan å gå ned i vekt uten smerter Next:hvordan naturlig undertrykke appetitten

  Relaterte artikler


 • Fordelene med yoghurt
 • hva er den beste frukt å spise for å gå ned i vekt?
 • omega-3 tilskudd og bivirkninger
 • hvordan å gå ned i vekt med banan kosthold
 • hvordan du kan forbedre din helse ved å gå
 • anbefalt kalorier for en flytende diett
 • hvordan å gå ned i vekt ved hjelp av enkle tips
 • hvordan å rense for en svært rask vekttap
 • diabetic diett og mat retningslinjer
 • hvordan få en slank mage
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com