fargeblindhet genet

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2013-12-30
en fargeblindhet gen er et gen forbundet med fargeblindhet. over 50 gener har blitt assosiert med fargeblinde genetiske egenskaper, og mange av dem finnes på X-kromosomet, som fører folk til å vurdere fargeblindhet et eksempel på en x eller sex -koblet egenskap. som andre X-linked egenskaper, er fargeblindhet langt mer vanlig hos menn enn kvinner, en refleksjon av det faktum at menn trenger bare arve en kopi av fargeblindhet genet for det å manifestere, fordi deres forkortet y kromosomer har ikke en ren kopi av genet for å overstyre den defekte delen.
den mest alvorlige form, monochromacy, er også svært uvanlig. hos mennesker med denne formen, kan alle nyanser ikke kan skilles og verden er sett i nyanser av lys og mørke. alle tre typer fargeblindhet blindhet kan ha genetiske årsaker. en fargeblindhet gen kan forårsake problemer med visuell persepsjon alene, eller kan føre til at det i samarbeid med andre genetiske problemer. noen eksempler på genetiske forhold kjent for å være assosiert med fargeblindhet er stang-kjegle dystrofi, retinitis pigmentosa, og blå kjegle monochromatism.
et enkelt fargeblindhet genet kan være nok til å forårsake problemer med visuell persepsjon og enkelte personer kan arve flere defekte gener. disse genene kan også overføres til barn, noe som gjør barna bærere eller fargeblinde seg, avhengig av genet og kjønn på barnet. i familier med en historie av fargesyn problemer, kan den genetiske arv spores å se hvem som er bærer og finne ut når genet inn i familien.
identifisere en fargeblindhet genet har blitt hindret av kompleksiteten av menneskelig visjon og forståelse for at mange ulike gener kan være involvert i farger oppfatningen. finne ut hvilke gener som er assosiert med ulike former for fargeblindhet åpner muligheten til genterapi, hvor folk kunne bli behandlet for å gjenopprette fargesyn. noen vellykkede eksperimenter med genterapi hos aper har vist lovende for human medisin og forvaltning av fargeblindhet i menneskelige samfunn.


Previous:nothing Next:Kvinne orgasmisk lidelse

Relaterte artikler


 • helserisiko
 • ondartet fibrøs histiocytoma
 • de ulike Gerd symptomer
 • sammenheng mellom cannabis og psykose
 • peak flow meter
 • tips : Velge en kiropraktor
 • se forskjell på et hjerteinfarkt, og et panikkanfall
 • biopsi tang
 • hva som forårsaker vannkopper
 • basal kroppstemperatur diagram
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com