carotisar ultralyd

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2013-12-27
en carotisar ultralyd er en smertefri diagnostisk test brukes for å vurdere tilstanden til carotis, plassert på hver side av halsen. testen gis vanligvis for å se etter blokkeringer som kan bidra til ulike forhold, blant annet slag og arteriell innsnevring eller stenose. ofte utført i nærvær av visse medisinske tilstander er det generelt ingen forberedende tiltak er nødvendige dersom ikke annet er spesifisert av en lege under konsultasjon. er det ingen risiko forbundet med administrasjon av en carotisar ultralyd.
carotis spiller en avgjørende rolle i å regulere riktig blodstrømmen til og fra hjernen. noen blokkeringer kan føre til potensielt ødeleggende forhold eller død. personer med pre-eksisterende medisinske tilstander som påvirker arteriell funksjon, slik som åreforkalkning, kan gjennomgå en carotis ultralyd som et forebyggende tiltak for å vurdere tilstanden til disse arterielle passeringer. de med en historie med blodpropp eller hjerneslag kan også ha regelmessige carotis ultrasounds å vurdere deres tilstand og avgjøre om eventuelle endringer har oppstått. i fravær av en pre- eksisterende tilstand eller bemerket medisinsk historie, kan en carotisar ultralyd pålegges dersom noe unormalt i blodstrømmen eller odde sirkulatoriske lyder, for eksempel en bruit, blir oppdaget under en rutinemessig undersøkelse.
Det er ingen forberedende tiltak som kreves for en halspulsåren ultralyd. gjennomført i en klinisk eller sykehus, er testen vanligvis administreres i røntgenavdelingen ved en utdannet tekniker og krever at den enkelte ble liggende urørlig på et bord med hans eller hodet støttes. Etter en klar gel brukes til fokusområde, for å hjelpe lydbølge overføring, passerer den behandlende teknikeren svingeren over arterien. hele testen tar vanligvis mindre enn 30 minutter å fullføre.
normale resultater indikerer usvekket blodstrømmen gjennom halspulsåren. unormale resultater generelt indikerer tilstedeværelse av en slags obstruksjon påvirkes negativt riktig blod flyte, slik som arteriell forsnevring eller blodpropp. i noen tilfeller, for ytterligere testing kan bli pålagt å ytterligere evaluere årsaken til hindret blodstrøm. den enkelte kan bli gitt spesifikke instruksjoner om foreslåtte livsstil og kosten endringer som han eller hun trenger å gjøre for å bremse utviklingen av arteriell innsnevring som forbindes med åreforkalkning. avhengig av alvorlighetsgraden av blokkeringen, kan kirurgi bli anbefalt å fjerne blokkeringen for å hindre et hjerneslag eller andre potensielt ødeleggende eller fatale komplikasjoner.


Previous:nothing Next:hepatopulmonary syndrom

Relaterte artikler


 • hva som forårsaker vannkopper
 • peak flow meter
 • viral meningitt
 • sammenheng mellom abort og fruktbarhet
 • carotisar ultralyd
 • de ulike metodene for skulder styrking
 • farene ved koronar kalsium
 • Hjem fetal Doppler
 • ADHD testing
 • biopsi tang
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com