hva som forårsaker vannkopper

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2013-12-27
Vannkopper er en smittsom tilstand utløst av eksponering for varicella-zoster virus ( VZV ), som også forårsaker helvetesild i voksen alder. et medlem av herpes familie av virus, tilstedeværelse av vannkopper patogen normalt forårsaker sykdom hos barn, men kan presentere alvorlig og utløse utvikling av komplikasjoner hos voksne og personer med visse medisinske tilstander som aldri hadde vannkopper da de var unge. i de fleste tilfeller gir behandling for VZV som forårsaker vannkopper for viruset å gå sin gang med lite til ingen forstyrrelser annet enn mulig forvaltning av en antihistamin for å lindre betennelser og ubehag. personer med en historie av VZV som forårsaker vannkopper anses å være i den prekære stilling muligens utvikle helvetesild senere i livet siden varicella-zoster virus er en livslang tilstand som forblir sovende i ett system.
en diagnostisering av vannkopper er laget av en visuell undersøkelse av avslørende blistery utslett som den presenterer. under normale omstendigheter, er sykdommen mild i sin presentasjon, og ofte tar flere dager å gå sin gang. spedbarn og voksne behandles på en større risiko for å utvikle flere alvorlige presentasjoner av sykdom på grunn av kompromittert immunitet eller tilstedeværelse av eksisterende infeksjon. for å hindre spredning av smitte, er enkeltpersoner rådes til å unngå mellommenneskelig kontakt og sosiale situasjoner, for eksempel skole eller arbeid, til alle blemmer har tørket og scabbed over.
personer med en mild presentasjon av VZV som forårsaker vannkopper i utgangspunktet tilstede med et utslett som kan vises så utbredt biter som er irritert og kløende. som viruset utvikler seg, vil de irriterte lesjoner fylle med klar væske for å danne en blemme før den sprekker og avskalling over. progresjon av blemme formasjon kan variere fra individ. Ytterligere tegn som ofte følger utslett utvikling inkluderer feber, utilpasshet, og hodepine. det er viktig å avstå fra å skrape det vabler for å hindre utvikling av en sekundær infeksjon og arrdannelse når blemmene har grodd.
komplikasjoner forbundet med VZV som forårsaker vannkopper er sjeldne i deres forekomst. de som har kompromittert immunitet, visse eksisterende medisinske tilstander, eller kvinner som er gravide anses å være en økt risiko for komplikasjoner utvikling, herunder å skaffe mer alvorlig bakteriell infeksjoner som lungebetennelse og hjernebetennelse. den vanligste komplikasjonen av vannkopper er manifestasjonen av en bakteriell -basert, dermal infeksjon som kan oppstå i nærvær av riper.
gravide kvinner som får den VZV som forårsaker vannkopper har evnen til å passere infeksjonen. på fosteret sin passering av infeksjon og alvorlighetsgrad av sin presentasjon er helt avhengig av tidspunktet for sykdom ; sistnevnte presentasjoner har en større sjanse for komplikasjoner utvikling i tillegg til medfødt infeksjon, kan ytterligere komplikasjoner omfatter. fysisk misdannelse og lav fødselsvekt.


Previous:nothing Next:generalisert epilepsi

Relaterte artikler


 • de ulike metodene for skulder styrking
 • hva som forårsaker vannkopper
 • Hjem fetal Doppler
 • peak flow meter
 • biopsi tang
 • generalisert epilepsi
 • se forskjell på et hjerteinfarkt, og et panikkanfall
 • ADHD testing
 • i en førstehjelp kabinett
 • sammenheng mellom søvnapné og narkolepsi
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com