biopsi tang

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2013-12-25
biopsi tang er et kirurgisk instrument som ligner en saks. blir de brukt som et grep verktøy under operasjonen. biopsier utføres når en lege må undersøke vev for sykdom. ved testing vev hentet i løpet av en biopsi, kan leger diagnostisere pasienter og finne de mest aktuelle behandlingen, eller utelukke visse sykdommer.
ikke- låsing tang har en fjær mekanismen som holder bladene åpent til trykket er brukt. de er vant til raskt å flytte små objekter under operasjonen. ikke- låsing tang kan ha butte tips eller lett taggete tips.
biopsi tang kan være utformet med rette tips eller en vinklet skaft. den vinklede skaft gir kirurger litt ekstra rekkevidde under operasjonen og hjelper med lettere manøvrering. instrumentet kan også være utformet med en roterende aksel, som tillater en lege å manøvrere vev dypt inne i kroppens hulrom uten å gjøre et stort innsnitt.
noen viktige kvaliteter i biopsi tang er sterilitet og holdbarhet. vanligvis er instrument laget av høyverdig karbonstål. dette høy kvalitet stål gjør at tang til å tåle gjentatte sterilisering, som oppstår under svært høye temperaturer. sterilisering mellom operasjoner er viktig for å hindre smitteoverføring fra pasient til pasient.
andre typer biopsi tang er ment å bli brukt en gang og deretter kastes. disse er vanligvis laget av plast. det er noen debatt om hvilken type biopsi tang, en- bruk eller gjenbrukbar, er bedre. noen studier har vist som en-bruker biopsi tang få bedre vevsprøver, men gjenbrukbare de har bedre holdbarhet.


Previous:nothing Next:sammenheng mellom cannabis og psykose

Relaterte artikler


 • viral meningitt
 • Hjem fetal Doppler
 • sammenheng mellom abort og fruktbarhet
 • i en førstehjelp kabinett
 • biopsi tang
 • peak flow meter
 • sammenheng mellom cannabis og psykose
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com