sammenheng mellom cannabis og psykose

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2013-12-25
det har vært flere studier som viser en kobling mellom cannabis og psykoser, spesielt i tilfelle av psykisk lidelse schizofreni. noen folk tror sammenhengen mellom cannabis og psykoser er direkte, mens andre mener det er en feiltolkning av data, det er også mulig at marihuana kan føre til en form for mild psykose, og dette kan sees som en annen sammenheng mellom cannabis og psykoser mange eksperter har brukt muligheten for en forbindelse som en grunn til å motsette seg legalisering av marihuana, men. mange marihuana entusiaster tror denne posisjonen er ubegrunnet.
skeptikere av forskningsdata mener at eksperter ser på informasjon fra feil perspektiv. mange skeptikere mener at data bare viser at personer med psykotiske lidelser er mer sannsynlig å prøve cannabis. det er generelt ganske vanlig for folk med psykotiske problemer å bruke narkotika som en måte å takle stress de opplever som følge av sine psykiske vanskeligheter. det er også sant at mennesker som lider av psykotiske lidelser er ofte utstøtte i samfunnet, noe som potensielt kan føre til depresjon og rusmisbruk.
den ene absolutt viss sammenheng mellom cannabis og psykoser er den umiddelbare midlertidig effekt av å bruke stoffet. folk som tar medisinene er vanligvis i stand til å tolke virkeligheten, og deres emosjonelle reaksjoner på ting er ofte vilt uforutsigbar og unormal. de ofte har psykiske vrangforestillinger sammen med alvorlig paranoia, som begge svært vanlige symptomer på schizofreni. noen cannabisbrukere selv lider av mild auditive og visuelle hallusinasjoner under påvirkning av stoffet.


Previous:nothing Next:sammenheng mellom abort og fruktbarhet

Relaterte artikler


 • sammenheng mellom abort og fruktbarhet
 • peak flow meter
 • viral meningitt
 • i en førstehjelp kabinett
 • sammenheng mellom cannabis og psykose
 • Hjem fetal Doppler
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com