sammenheng mellom abort og fruktbarhet

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2013-12-25
spontanabort er ufrivillig avslutning av en graviditet der fosteret forlater livmoren for tidlig i utviklingsprosessen for å overleve. fleste spontanaborter ikke har en bestemt årsak, men de fleste kvinner vil typisk kunne tenke i fremtiden etter at de har opplevd et tap av graviditet. det kan være en sammenheng mellom abort og fruktbarhet, særlig i umiddelbar perioden etter hendelsen, men effekten kan variere mye mellom hver kvinne og omstendighetene rundt hennes abort.
forholdet mellom abort og fruktbarheten kan også være negativt hos noen kvinner. denne nedgangen i fruktbarheten kan skyldes både fysiske og emosjonelle faktorer. hver påfølgende abort kan redusere sine sjanser for å lykkes conceiving igjen fordi det kan skyldes underliggende fruktbarhet problemer som ikke er forårsaket av spontanaborter. noen kvinner, uavhengig av antall aborter de kan ha hatt, kan også oppleve dype følelser av sorg etter en spontanabort. stress fra håndtere sorgen kan påvirke sine evner til å unnfange etter en spontanabort.
selv om en kvinnes fruktbarhet nivåene er normal eller høyere enn normalt, kan en lege råder henne til å vente før du prøver å bli gravid igjen. for eksempel, hvis en kvinne er fortsatt arbeider med sorgen over å miste sin graviditet, kan hun ikke bli følelsesmessig motivert nok til å riktig ta vare på kroppen sin ved å ta prenatal vitaminer eller spise et sunt kosthold. dette kan sette henne på et høyere risiko for en fremtidig spontanabort eller forårsake utviklingsmessige problemer med fosteret selv om graviditet forblir intakt. en lege vil fortelle en pasient det er trygt å forsøke befruktning når han eller hun er fornøyd med at hans eller hennes pasient er fysisk og følelsesmessig forberedt.
mindre en underliggende tilstand er oppdaget i en kvinne, pleier det å være ingen klar langsiktig sammenheng mellom abort og fruktbarhet. om det er økning eller reduksjon i fruktbarhet nivåer i kvinner etter at de opplever spontanaborter, disse effektene vil mest sannsynlig forsvinne i løpet av seks uker. hvis en lege bestemmer aborter ikke skyldes underliggende helsemessige forhold, vil kvinner som regel være mulig å bli gravid etter spontanaborter.


Previous:nothing Next:peak flow meter

Relaterte artikler


 • peak flow meter
 • viral meningitt
 • i en førstehjelp kabinett
 • Hjem fetal Doppler
 • sammenheng mellom abort og fruktbarhet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com