cervical ektropion

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2014-01-30
livmorhalsen er lavere, smaleste, hals -lignende delen av livmoren. den danner en kanal fra den største delen av livmoren og munner ut i skjeden. en konsentrasjon av spesialiserte celler som kalles epitelceller danner epitelvev, som skaper en del av slimhinnen i livmorhalsen cervical ektropion-. noen ganger kalt cervical erosjon-. oppstår når denne foring av epitelvev, kalt sentrale columnnar epitel, stikker utenfor livmorhalsen
cervical ektropion er relativt vanlig, og det vanligvis utvikler i løpet av svangerskapet, under puberteten eller med å ta av p-piller. Dette er fordi i løpet av disse hendelsene, cervix forstørrer, som kan føre til at columnar epitelet til å stikke ut fra cervikalkanalen. cervical ektropion også kan være forårsaket av medfødte faktorer, infeksjoner eller kjemikalier fra Douches eller spermaticidal prevensjonsmidler. vaginal traumer fra samleie eller innsetting av en tampong eller fremmedlegeme også kan føre til denne tilstanden.
de fleste kvinner ikke opplever symptomene, så denne tilstanden vanligvis ikke krever behandling og vil gradvis gå bort av seg selv. hvis problematiske symptomer oppstår eller hvis tilstanden ikke rette seg selv, er det flere behandlingsalternativer. hormonbehandling eller en seponering av p-piller noen ganger foreskrevet for å ta tilstanden. kryoterapi, som frysing området, og diatermi, eller cauterizing det, kan også brukes til å behandle livmorhalskreft ektropion. kryoterapi og diatermi er vanligvis smertefri og kan gjøres på poliklinisk basis.
behandling er ikke alltid en permanent løsning, fordi celle vev fra columnnar epitelet kan alltid vokse tilbake eller bli utvidet igjen. kvinner som tar p-piller har en høyere sannsynlighet for gjentakelse. selv om cervical ektropion er en ikke-cancerous tilstand i seg selv, er kreft skjermer vanligvis gjengitt i forbindelse med undersøkelse og behandling av livmorhalskreft ektropion. dette er fordi det er en overlapping av symptomer for kreft og livmorhalskreft ektropion.


Previous:nothing Next:hva som bør være mitt daglige inntak av kalsium

Relaterte artikler


 • Forholdet mellom graviditet og peler
 • amebiasis
 • hvilke utfordringer står overfor kreft i bukspyttkjertelen overlevende
 • lupus cerebritt
 • Fournier koldbrann
 • vannslag puls
 • de vanligste årsakene til bloating og vektøkning
 • chondromalacia patellae
 • selvforsvar klasse
 • symptomer på mild gastritt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com