kirurgisk hematom

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2014-01-30
en kirurgisk hematom er en samling av blod i en sekk i umiddelbar nærhet til en kirurgisk område. denne komplikasjonen av kirurgi kan forekomme i mange forskjellige steder og vanligvis løses på egen hånd, men i noen tilfeller trenger det kirurgiske området for å være gjenåpnet å tillate en kirurg å drenere hematom og fikse årsaken. er det en rekke potensielle årsaker til hematomer etter operasjonen, herunder bruk av blodfortynnende før operasjon, dårlig kirurgisk teknikk, og utilstrekkelig ettervern. folk kan redusere deres risiko ved å følge instruksjonene fra kirurgen til brevet etter operasjonen.
kirurgiske hematomer ofte reabsorb. over tid, vil blodet brytes ned og bli revet med, selv om pasienten kan oppleve noe ubehag i de tidlige stadier healing. i andre pasienter, når det er tydelig at hematom er stort eller smertefullt, kan drenering anbefales. enkel nål aspirasjon kan brukes til å raskt trekke blod ut av kirurgisk hematom, men det ofte påfyll. i kirurgi, kan en lege åpne opp hematom, ekspress blodet, og finn den lekker blodåre forårsaker problemet.
før operasjonen, blir folk vanligvis rådes til å unngå blodfortynnende for å minimere risikoen for alvorlig blodtap under operasjonen og forhindre postoperativ hematom. kirurger kan be pasienter å vente å gå tilbake på disse medisinene til den innledende fare fase av healing er over. å unngå hematomer under operasjonen, kirurger ta skritt som nøye forsegling fartøy og venter før du lukker snittet. etter operasjonen, unngå fysisk belastning og blåser til det kirurgiske området anbefales for å forebygge kirurgisk hematom.
hvis en hematom utvikler, vil kirurgen vil undersøke pasienten å bestemme den beste behandlingen alternativet. noen pasienter blir sendt hjem og bedt om å se hevelse, mens andre kan bli bedt om å gå til kirurgi for drenering og korrigering. folk som er frustrerte med hematomer skal ikke forsøke å drenere dem hjemme, da dette kan innføre risikoen for infeksjon, ukontrollert blødning, og skjemmende arr.


Previous:nothing Next:vannslag puls

Relaterte artikler


 • de ulike øyeinfeksjon symptomer
 • forholdet mellom vin og diabetes
 • fekal inkontinens
 • vanedannende personlighetsforstyrrelse
 • kompleks PTSD
 • Kvinne orgasmisk lidelse
 • iatrogenesis
 • Forholdet mellom graviditet og peler
 • sammenheng mellom abort og fruktbarhet
 • kan progesteron forårsake kramper
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com