vannslag puls

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-01-30
Watson vann hammer puls er en karakteristisk medisinsk tegn først beskrevet av Thomas Watson, m. d. i 1844. vannet hammer pulsen er en puls som er kraftig pulserende, ligner i naturen til bankende av en vann hammer. denne hyperdynamic puls oppstår når en økt mengde blod pumpes med hvert slag av venstre hjertekammer, den største kammer i hjertet. er det også en redusert motstand mot strøm av blod, fører til en utvidelse av området mellom høyeste og laveste tall for en blodtrykksmåling, kalt pulstrykk. den Corrigan puls, oppkalt etter Sir Dominic Corrigan, m. d., refererer til en vannslag puls som er oppdaget i halspulsåren, mens en Watsons vannslag puls gjelder en vannslag puls oppdaget perifert i en arm eller ben.
systolisk og diastolisk målingene utgjør de numeriske grenser blodtrykk. representerer de motsatte ender av hjerte- syklusen og de høyeste og laveste nivåene av blodtrykk for en gitt person. pulsen trykket er en indikator på den kraften som hjertet genererer hver gang iT-kontrakter. hos friske voksne, er pulsen trykket i en sittende stilling ca 40, men kan stige til 100 i løpet av øvelsen. noen studier indikerer at pulstrykk kan være en bedre prognostisk indikator på klinisk utfall enn både systolisk eller diastolisk trykket alene.
det er mange symptomer forbundet med vann hammer puls, den mest vanlige som er muskelsvakhet og tretthet. andre assosierte symptomer inkluderer kortpustethet, underekstremitetene hevelse, og hodepine. Pasienten kan oppleve brystsmerter og hjertebank. hjertearytmi, uregelmessig hjerterytme, kan oppstå på grunn av nedsatt elektrisk ledningsevne i hjertekamrene.
en vannslag puls er oftest assosiert med en lekker aortaklaffen. den aortaklaffen er den ventilen som normalt holder blod som har blitt pumpet ut av hjertet fra strømme bakover inn i hjertet igjen. aortaregurgitasjon eller lekkasje oppstår når ventilen ikke lukker ordentlig, slik at blod kan lekke bakover gjennom det. som et resultat, har venstre ventrikkel til å pumpe mer blod enn vanlig, med progressiv utvidelse på grunn av den ekstra arbeidsmengden. symptomene på aortaregurgitasjon kan variere fra mild til alvorlig, med noen pasienter har ingen symptomer i mange år.
noen fysiologiske forhold kan føre til vann hammer puls, for eksempel graviditet, feber, og ekstrem angst andre medisinske tilstander kan forårsake en utvidet pulstrykk, inkludert anemi, hypertensjon, og skrumplever., det kan også forekomme med en hyperaktiv skjoldbruskkjertel. unormale forbindelser mellom arterier og vener, kalt fistler, kan også produsere denne pulsen.


Previous:nothing Next:entomophobia

Relaterte artikler


 • sekundær osteoporose
 • er Sengevæting arvelig
 • nyresvikt
 • biopsi tang
 • endometriehyperplasi
 • forskjellige typer ansikts skader
 • karriere psykolog
 • sammenheng mellom blodtrykk og ødem
 • prenatal klinikken
 • Hvordan kan jeg unngå bug biter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com