entomophobia

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2014-01-29
også kjent som insectophobia, er entomophobia en urimelig og ekstrem frykt for insekter, insekter og andre leddyr. tilstanden kan manifestere seg som en manglende evne til å tolerere visning alle typer feil eller insekt eller fokusere mer på manglende evne til å tolerere rørende insekter eller til og med ormer. Det er en rekke spesifikke fobier knyttet til entomophobia som edderkoppfobi ( frykt for edderkopper ) og apiphobia ( frykten for enhver type bier ).
fordi entomophobia symptomer er lik de i slekt med andre fobier og ulike helseplager, tar det normalt en trenet helsepersonell for å komme fram til en kontrollerbar entomophobia definisjon. i å gjøre evalueringen, vil terapeuten eller psykologen søker å definere entomophobia ved hjelp av observasjon av symptomene som er manifestert og hva triggere er nødvendig for å produsere hvert symptom. dette gjør det mulig å avgjøre om den enkelte lider av en generell frykt for insekter og kravlende skapninger, eller lider med en mer spesifikk fobi for noen type.
gang en profesjonell diagnose er oppnådd, er det mulig å begynne en effektiv entomophobia behandling serien som er designet for å adressere alvorlighetsgrad utstilt av pasienten. lik andre fobier, behandlingene vanligvis gjøre bruk av både pågående terapi og rådgivning kombinert med bruk av medisiner for å gi en viss grad av lettelse fra symptomene. medisiner kan bidra til å minimere hyppigheten og styrken av panikkanfall da han så en bug, mens terapi kan ofte identifisere de underliggende årsakene og til slutt uskadeliggjøre deres makt for å utløse en reaksjon.
kjære kan ofte ha nytte av å lære mer om entomophobia og hva de kan gjøre for å hjelpe en venn eller slektning overvinne tilstand. mange terapeuter gi noen generelle retningslinjer som kan brukes for å hjelpe kjære gjenkjenne tegn og symptomer forbundet med fobi. retningslinjene også hjelpe venn eller slektning til å forstå hva de bør og ikke bør gjøre i tilfelle pasienten besvimer eller går inn i en særlig alvorlig panikkanfall.


Previous:nothing Next:Hvordan kan jeg unngå bug biter

Relaterte artikler


 • er Sengevæting arvelig
 • type 2 diabetes
 • farene ved koronar kalsium
 • sammenheng mellom cannabis og psykose
 • beste måten å takle fibromyalgi tretthet
 • hypopituitarism
 • nikotin forgiftning
 • amebiasis
 • vanligste diabetes patofysiologi
 • er det en sammenheng mellom Alzheimers sykdom og røyking
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com