Hvordan kan jeg unngå bug biter

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2014-01-29
forebygge bug biter kan være viktig, ettersom insekter er ofte vektorer for sykdom. spesielt, enkelte mygg spre West Nile -viruset, og noen flått er ansvarlig for mennesker entreprenørselskap Lyme sykdom. svartedauden i middelalderen var forårsaket av bitt fra lopper infesting rotter bærer sykdommen. ikke alle bug biter vil forårsake alvorlig sykdom. faktisk, de fleste ikke forårsake alt, men ubehag og kløe. tilsier imidlertid sikkerhet med fokus på forebygging for å eliminere mulig eksponering for urovekkende sykdommer.
eliminere eventuelle områder rundt huset som kunne havna mygg kan også redusere sjansen for bug biter. mygg vanligvis hekker i stillestående vann. huseiere ofte ikke klar over at de har stående vann i sine verft. titt under planter, og noen utendørs hyller for å være sikker på at ingen stående vann eksisterer. hvis man har mann laget dammer, bør man innføre mygg-spise fisk for å redusere feil befolkning.
selv med forebygging, vil man fortsatt får feil både utsiden og innsiden av ens hjem. bugs som mygg er oftest oppstått like før soloppgang og like etter solnedgang. hvis mulig, bør man unngå friluftsliv i løpet av denne tiden til å redusere bug biter. hvis man gjør planlegge aktiviteter i disse tider, og mange gjør som de er ofte de mest hyggelige timer med sommerdager, så en skal bruke vernetøy. tykke skjorter med lange ermer og lange bukser kan bidra til å redusere mygg bug biter.
selv tykke klær er ofte ikke nok en forebyggende i bug biter. Noen mygg kan bore rett gjennom klærne. i disse tilfellene, og for eventuelle friluftsliv, bruk av DEET insektmiddel er sterkt anbefalt. DEET er giftig, og bør brukes med forsiktighet på små barn, men oppveier risikoen ofte fordeler, fordi yngre barn er særlig utsatt for flere alvorlige tilfeller av West Nile -viruset forårsaket av bug bites
man bør ha lange, lyse bukser, samt dyp skog DEET når. vandre gjennom tunge gress. mennesker er mest utsatt for feil bitt fra flått både i høyt gress og under trær. flått er ofte ganske små, og man kan i utgangspunktet ikke merke til dem. det er en god idé å sjekke kantene på bukser, sokker og andre løse punkter av klær for flått som kan potensielt bite. også kontroller organ for vedlagte flått. vedlagte flått bør fjernes forsiktig og sendes til et laboratorium for å utelukke Lyme sykdom.
det er umulig å hindre alle bug biter, men observere de ovennevnte anbefalingene kan redusere antall av bug biter får ett. hvis man har bug biter som blir intenst hovne eller utstilling puss, bør man ta med disse bittene til seg oppmerksomheten til en lege som de kan tyde på allergi eller infeksjon.


Previous:nothing Next:når er en mekanisk ventilator nødvendig

Relaterte artikler


 • eksantem subitum
 • symptomer på Parkinsons sykdom
 • hypoksemi
 • trykksår
 • lipodystrofi
 • de vanligste årsaker til diaré hos eldre
 • fosterets skjerm
 • herniated navlestreng
 • risikoen for MRSA under svangerskapet
 • ondartet fibrøs histiocytoma
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com