når er en mekanisk ventilator nødvendig

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2014-01-29
når en pasient ikke kan puste på egen hånd, kan en mekanisk ventilator bli nødvendig. sykdom og skade er hovedårsaken til pasientens ventilasjon, samt visse behandlinger brukes for disse forholdene, som kirurgi. generelt ventilatoren er ment for kortvarig bruk, selv om noen pasienter kan kreve utvidet intubasjon hvis lungene ikke klarer å forbedre eller forverre.
premature barn også ofte trenger en mekanisk ventilator for å hjelpe dem pust for de første dagene eller ukene av livet. et spedbarn som er født før lungene har fullt modnet kanskje ikke har evnen til å puste helt på egen hånd, noe som gjør ventilasjon nødvendig inntil lungene har tid til å fange opp. noen ganger steroider eller andre lunge forfall midler kan gis, og barnet kan tas fra ventilatoren innen kort tid. om flere problemer oppstår som infeksjon, kan imidlertid ventilator være nødvendig inntil disse problemene er løst.
annen primær bruk for en mekanisk ventilator er under operasjonen pasienter som er satt under narkose ikke har kapasitet eller evne til å ta en pust uavhengig mens narkotika blir administrert en ventilator er. brukes under operasjonen, så vel som for en kort stund etter å tillate stoffet skal slites av og for normal pusting blir mulig.
mekaniske vifter er satt inn ved å plassere en tube ned i halsen og direkte inn i luftrøret. dette er den lille " tunnelen " som går fra munn og nese ned til lungene. ventilatoren er da festet til røret og fungerer ved å sende oksygen gjennom slangen og deretter fjerne karbondioksid som det puster " ut igjen.
er det noen risikofaktorer involvert med hjelp av en mekanisk ventilator. i lungene som er meget svak eller skadet, kan trykket av ventilator forårsake ytterligere skade eller belastning. slangen som brukes til å koble ventilator kan også forårsake skade på en irritert eller skadet spiserøret og bør settes inn med forsiktighet. fjerning eller gradvis avvenning fra respirator anbefales så snart det blir et alternativ.


Previous:nothing Next:lipodystrofi

Relaterte artikler


 • lim capsulitis
 • de ulike årsaker til dobbeltsyn
 • Restaurant helse inspeksjon
 • hvilke utfordringer står overfor kreft i bukspyttkjertelen overlevende
 • pterygium
 • aplastisk anemi
 • årsakene til gonoré
 • hva som forårsaker bryst ømhet før en periode
 • prenatal klinikken
 • burde jeg gå på en rekonvalesenthjem hvis jeg er syk
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com