symptomer på mild gastritt

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2014-01-28
symptomer på mild gastritt er vanligvis lik symptomer på alvorlig gastritt. en person med mild gastritt kan oppleve en brennende følelse i øvre del av magen sammen med kvalme og dårlig matlyst. andre ekstra symptomer kan omfatte diaré, overdreven gass, og vekttap. symptomer på mild gastritt normalt variere fra person til person og kan også være et tegn på andre sykdommer.
riktig å diagnostisere en pasient med gastritt kan være utfordrende for mange legene fordi symptomene har en tendens til å være svært lik andre problemer. magesår og magekatarr er ofte feildiagnostisert fordi sår symptomene er svært lik gastritt og vice versa. hvis en lege ønsker å være 100 prosent sikker på at en pasient har gastritt, vil han vanligvis utføre en endoskopi eksamen. denne prosedyren innebærer bruke et endoskop å se ned i fordøyelseskanalen og tar en prøve av mageslimhinnen. andre måter leger kan forsøke å diagnostisere gastritt er gjennom blodprøver, avføring tester og røntgenbilder.
i de fleste tilfeller er mild gastritt lett behandles. den type behandling en lege vil foreskrive vanligvis avhenger av gastritt og hva som forårsaket det. hvis mild gastritt er et resultat av overdreven mage syre, syrenøytraliserende midler eller syre blokkere er vanligvis foreskrevet. gastritt som er tilstede som et resultat av en bakteriell infeksjon vil normalt bli behandlet med antibiotika, og en lege kan i tillegg foreskrive syre blokkerer medisin i tillegg. noen ganger leger vil be om en oppfølging besøk etter antibiotikakur har blitt tatt for å være sikker på at gastritt er borte, noe som kan innebære en annen test.
folk som pleier å få enten mild eller alvorlig gastritt på en jevnlig basis kan være lurt å gjennomføre noen endringer i livsstil for å forhindre tilbakefall av problemet. begrense røyking og alkoholbruk og gjøre sunnere matvalg kan alle hjelpe til forebygge gastritt. mat som er krydret, stekt, og svært fet er vanligvis den mest sannsynlig å forårsake gastritt. det kan også være en god idé å bytte fra aspirin og ibuprofen smertestillende midler til de som inneholder paracetamol, noe som er generelt lettere på magen fôr.


Previous:nothing Next:vite om jeg er allergisk mot hvete

Relaterte artikler


 • vite om jeg er allergisk mot hvete
 • symptomer på Parkinsons sykdom
 • om naturlig desinfeksjonsmiddel
 • viral meningitt
 • peak flow meter
 • q feber
 • Hjem fetal Doppler
 • ekkokardiogram
 • cystisk akne
 • sammenheng mellom abort og fruktbarhet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com